Los bericht bekijken
  #2  
Oud 12 mei 2004, 20:28
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.469
Standaard

Hoi,

Ik begrijp dat je wireless router wel werkt als "lokaal netwerk" ??
Dus kun je de computers onderling pingen en kun je vanaf een pc je router pingen ??

In dat geval werkt je router dus goed intern.

Als je met je pc direct aangesloten op je kabelmodem wel kunt werken krijgt je pc automatisch een ip adres toegewezen. Voor aansluiting op je router moet je dit op je pc zo laten staan. Je PC zal dan automatisch een ip-adres krijgen van je router als hij zich aanmeldt.

Je router (de WAN / internet kant) moet je ook instellen zodat hij automatisch een ip adres krijgt van multikabel, meestal heet dat ook DHCP of DHCP client. (ik weet niet hoe het bij jouw router in de configuratie staat) De LAN kant (je lokale netwerk) op je router deelt automatisch lokale ip-adressen uit aan je computers als het goed is.

Maar er zijn een paar basis-zaken die je in de gaten moet houden :
Je motorola kabelmodem kan maar met 1 computer of router tegelijk werken. Als je dus eerst je computer aangesloten had, en daarna je router aan gaat sluiten zal dat normaal niet werken omdat de identificatie van de router (MAC-adres) anders is. Je kunt dit oplossen door je kabel-modem even uit en aan te zetten, voordat je je router aansluit aan het kabelmodem. Als het goed is zal de router na het aansluiten een ip-adres krijgen van multikabel, dat kun je zien in het setup scherm van je routerl. Nadat de router een ip-adres heeft kun je de pc aanzetten, of het ip-adres van je computer vernieuwen, zodat de router de juiste info (zoals DNS etc) kan doorgeven aan je PC en hem een lokaal nummer uitdelen.

De juiste volgorde van aanzetten is dus :

1 - kabelmodem uit en weer aanzetten.
2 - router aanzetten
3 - computers aanzetten of een ip laten vragen.


Cees