Los bericht bekijken
  #2  
Oud 17 april 2004, 09:40
Thomas's schermafbeelding
Thomas Thomas is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 februari 2004
Locatie: Bovenknolletjesdam - Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 - Extra
DTV: DCB-9401R
Berichten: 673
Standaard

IP Spoofing

Met deze techniek kaapt een cracker iemands IP-adres. Crackers kunnen ongeautoriseerde toegang krijgen tot andere computers of diensten. De cracker moet eerst een ongebruikt IP vinden en daarna zijn pakket headers modificeren, zodat het lijkt alsof hij daar vandaan opereert. Aan de volgende situatie herkent u IP spoofing: Uw computer probeert verbinding te maken met het internet. Dit blijkt niet mogelijk ondanks dat u zeker weet, dat u het juiste IP nummer gebruikt en alles technisch in orde is. U krijgt een bericht van het systeem, dat het IP waar u om vroeg al in gebruik is. U weet nu dat uw IP is gekaapt. Dial-up gebruikers zullen hier minder last van hebben, aangezien zij voor elke sessie een ander IP-adres toegekend krijgen. Kabel- en ADSL-gebruikers lopen meer risico.
Vaak heeft het spoofen een tweede reden: het opwekken van een dataoverdracht naar de verkeerde host toe om zo gemakkelijk een DoS-aanval mee te genereren.


Smurf aanval

Dit is een techniek waarmee een aanvaller vraagt om antwoorden op PING-requests van zo veel mogelijk computers. Een PING-request is eenvoudig computer, ben je daar?. Een vraag, die honderden keren per seconde verstuurd kan worden. Door een IP te spoofen zorgt de aanvaller ervoor dat de miljoenen antwoorden - die keurig vanuit alle geadresseerde computers terug komen - allemaal naar het IP van het slachtoffer gaan. Deze krijgt zoveel netwerkverkeer te verwerken dat het netwerk vaak plat gaat.