Los bericht bekijken
  #1  
Oud 13 december 2003, 15:02
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.458
Standaard Multikabel kondigt verbetering nieuwsservers aan

(zie het artikel op de hoofdpagina http://mgv.multikabel.nl)


Zoals U weet is de MGV al geruime tijd in intensief overleg met Multikabel over een aantal serieuze problemen. Het verheugt ons dat er resultaat is te melden.

NEWS-SERVER

GAMES-SERVER

ABONNEMENTEN


News Server
In plaats van het gebruik van de news faciliteiten maar te blijven knijpen heeft MULTIKABEL besloten, op aandringen van de MGV, de problemen nu echt aan te pakken. MULTIKABEL heeft de handschoen opgepakt en gaat op korte termijn flink investeren. Zij gaan hun uiterste best doen om dit eind januari 2004 gerealiseerd te hebben. Vanaf begin januari zal er sprake zijn van verminderde beschikbaarheid, maar dat waren we al gewend. Wat gaat er gebeuren :
  • * Een uitbreiding van 3 naar 5 spool-servers
    * Een herverdeling van m.n. de zwaarst gebruikte nieuwsgroepen over de 5 spool-servers zodat de kans op overbelasting van een server een stuk verminderd.
    * De spool-servers staan dan niet meer in serie maar gaan parallel werken, waardoor onevenredige belasting van 1 server niet meer doorwerkt in de andere servers.
    * Nieuwe software voor beide cache-servers, die 3200 gelijktijdige verbindingen kunnen leveren zonder performancevermindering.
    * Maximum van 8 verbindingen per klant
De MGV zal nauwlettend gaan volgen hoe één en ander uitpakt. Deze maatregelen lijken op zich ruim voldoende om de explosieve groei het hoofd te bieden. Echter de MGV vindt wel dat, indien nodig, het aantal simultane verbindingen terug mag, mits de snelheid per verbinding niet geknepen wordt. Wij zijn hierover nog in onderhandeling. Het mag niet zo zijn dat pogingen om bepaalde problemen op te lossen hinderlijke gevolgen heeft voor andere gebruikers.

Games Server
Ook de gamers onder ons kunnen binnenkort een verbetering tegemoet zien.

Snelheden en prijzen
Over de snelheden en prijzen heeft de MGV regelmatig zitten pushen om te gaan reageren op de jongste ontwikkelingen op de ADSL markt. Eindelijk is het dan zover. MULTIKABEL heeft besloten om de profielen te gaan wijzigen, daarmee tevens gehoor gevend aan onze opmerkingen betreffende de opbouw van de diverse abonnements vormen. Dit betekent dat er abonnementen in prijs worden verlaagd en andere in snelheid substantieel omhoog gaan.
Welke dat precies zijn, daarover kunt u komende week van Multikabel bericht verwachten.

En verder
Voorts heeft MULTIKABEL nog enkele leukigheden in petto. Welke dat zijn, dat laten we graag over aan MULTIKABEL. Wij beperken ons slechts tot de technische aspecten.

Wordt lid !
Zoals u kunt zien zit de MGV niet stil, ook al is het dan een tijdje stil geweest. Wij zijn voor MULTIKABEL een serieuze gespreks partner. Wij kunnen voor u nog meer gaan betekenen als u ons uw steun verleent.
Ook al lijkt uw verbinding in orde, het kan zo veranderen, kijk maar naar de news-servers en de games-server.
Komt u er niet meer uit met MULTIKABEL, wij kunnen voor u bemiddelen.
Maar wij praten met MULTIKABEL niet alleen maar over verbindingen. Ook andere zaken brengen wij op, kijkt u maar eens naar wat we het afgelopen jaar hebben bereikt op http://mgv.multikabel.nl/images/resultaten.html en dat voor 10€ per jaar. Dat soort zaken is alleen voor elkaar te krijgen als we kunnen aantonen dat er voldoende vraag naar is. Daar hebben we u ook voor nodig.
Zoals u ziet beschikt de MGV over kanalen met MULTIKABEL die voor klanten onbereikbaar zijn.


Prettige kerstdagen en een voorspoedig 2004 gewenst, namens
Het bestuur van de Multikabel internet GebruikersVereniging.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....