Los bericht bekijken
  #4  
Oud 19 oktober 2003, 08:20
baree's schermafbeelding
baree baree is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 september 2003
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 7
Standaard Discussie Download/Upload snelheden

Hallo BuisJ,

Het valt mij op dat in de diverse forums en nieuwsgroepen naar MIJN mening een onterechte discussie gevoerd wordt, over de door MK aangeboden down/upload snelheden.

- Heel vaak wordt de ADSL markt en de Kabelinternet markt alleen maar met elkaar vergeleken op het gebied van de aangeboden abonnementen en hun prijs.

Ik wil graag iets over kwijt;

- Ik heb eens rond gekeken bij ca 10 ADSL ISP, de prijsstelling bij de meeste ligt op een hoger nivo dan bij de "STUNTERS".
- De "STUNTERS"zijn vaak jonge bedrijven, de spelers welke al langer op de markt zijn hebben relatief gezien hogere prijzen.
- Wanneer je gaat kijken bij een ISP welke zowel ADSL als Kabelinternet aanbiedt, zie je dat de abonnementsvormen en hun bijbehorende prijzen NIET 1 op 1 zijn.

- Wanneer je nu gaat kijken bij ISP welke alleen Kabelinternet aanbieden, heb ik gezien dat hun abonnementen vaak niet qua prijs lager zijn dan bij MK.

- De huidige ontwikkeling op de ADSL markt zal op termijn wel gevolgen hebben voor alle ISP, daar zal de consument op termijn van profiteren, mits de ISP elkaar onderling niet "kapot"gestunt hebben.

- MK heeft de laatste tijd een aantal keren iets gedaan aan de prijs/snelheid verhouding, daaraan kun je zien dat ze de markt volgen. Het zal waarschijnlijk niet zijn volgens de verwachting van diverse consumenten.

De MGV heeft bij het laatste overleg de perikelen van de consument aangedaande de marktontwikkeling, onder de aandacht gebracht bij MK.

Laten we met z'n allen werken aan een kwalitatief goed product tegen een aanvaardbare prijs.

Waar we naar mijn mening mee moeten ophouden is, alleen te kijken naar ontwikkelingen bij 'n ISP, dit zijn momentopnames. beter is het om de hele markt in de gaten te houden.

Welke afwegingen spelen een rol bij de aanschaf van een nieuwe/gebruikte auto;

- budget.
- voorkeur voor een merk.
- accesoires.
- betrouwbaarheid.

Zoals er nu ISP producten met elkaar worden vergeleken, zo vergelijken we auto's niet met elkaar, of wel?

Als MGV lid ben ik tevreden met de prestaties van het XL-lerate abonnement. Persoonlijk mag de prijs wel omlaag, op korte termijn hoop ik dat de marktwerking dit zal bewerkstelligen.