Discussie: Sitecom 4S Router
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 7 januari 2003, 20:35
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard Re: Router

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wjbakker
Hmm...ik heb het probleem gevonden. De pc stond eerst als netwerk pc voor signaal van andere pc ontvangen. Ik heb nu gewoon internet met dynamic ip.


Ik wil dus 2 onafhankelijke PC's hebben. De een moet internet hebben als de ander uitstaat, en andersom. Ik heb nu het mac van mijn netwerkkaart ingevoerd, en nu heb ik internet op pc 1. Maar wil ik op pc 2 internet hebben, dan zit ik met een probleem, want die heeft natuurlijk een ander mac, terwijl je op de router slechts 1 mac instellen kan. Heeft iemand een idee hoe ik dat kan oplossen?
Je hoeft het MAC niet persé in te stellen in je router hoor, dat mag je ook default laten staan. Je moet er alleen rekening mee houden dat je kabelMODEM maar 1 MAC accepteert, tot je hem weer reset. Er kan dus maar 1 computer tegelijk aan je KabelMODEM hangen. Zodra je er een andere computer aan hangt of een router, dan moet je het modem even uit en weer aan zetten.

In jouw geval heb je geen computer aan je kabelmodem zitten, maar die router van Sitecom. Deze router staat (als het goed is) ingesteld op dynamic-IP zodat hij een IP-adres van Quicknet krijgt. Dat alles gebeurt op je "WAN" poort. Je hoeft dus nooit iets te resetten zo lang je de router maar aangesloten laat zitten op je kabelmodem.

Aan de "binnenkant" van je router zit je lokale netwerk. De computers die hier aangesloten zijn krijgen een IP toegewezen door je router en niet door Quicknet. Al je computers kun je het beste instellen op "automatisch ip verkrijgen" (dynamic). Je router geeft dan de juiste gegevens door zoals DNS en gateway aan al die computers. Het MAC adres is in dat geval niet belangrijk, omdat je router die allemaal accepteert.

Als je dus van 1 computer via je router het internet op kunt komen, dan moet dat via alle andere computers ook kunnen. Je moet ook van al die computers op de statuspagina van je router kunnen kijken, zodat je weet dat je kabeltjes goed zijn van computer naar router. Als dat werkt zou je het internet op moeten kunnen komen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....