Discussie: Sitecom 4S Router
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 5 januari 2003, 11:34
wjbakker's schermafbeelding
wjbakker wjbakker is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 januari 2003
Locatie: Stompetoren
Berichten: 4
Standaard Cable Router

Ja resetten, dankje voor de tip maar dat is mijn probleem niet

Ik heb een LAN, met dynamisch IP en met of zonder DNS, maakt weinig uit voor het resultaat. Als ik naar 192.168.0.1 ga, krijg ik keurig de setup pagina van het router. Ik kan er ook instellen dat het router op 192.168.255.255 of iets dergelijks zit. Ik heb dus verbinding naar mijn router. Maar mijn probleem is, ik heb geen verbinding naar Internet.

Die router stel je in met een wizard.
Eerste pagina vraagt soort modem (cable modem in mijn geval).
'NEXT'
Op de tweede pagina word hostname (naam router), domain name (boeit niet), login methode (none voor cable, ppnogwat voor adsl), en mac adres (staat standaard op een nummer, kan clonen naar het hardware mac van pc of kan wijzigen naar mac van kabelmodem).
'NEXT'
Dan vraagt ie naar Dynamisch IP of Fixed IP (bij fixed IP+gateway+dns+subnet mask). Deze moet dus op Dynamisch. Voor een fixed lan ip zit een aparte pagina op het routerinstel programma.
'NEXT'
Nu gaat ie selftesten. Eerst reboot hij de router, 25 seconden wachten, en dan probeert hij contact te maken met een remote server. Waar ik nu al enkele dagen tegenaan kijk is 'test failed'. En in IE geen respons.

Dat is dus mijn probleem, het doet het niet. En het is een goed merk, ik heb meerdere netwerkkaarten van sitecom in mijn pc zitten en heb totaal geen problemen ermee. Maar ik kom dus niet verder dan mijn router.


PC ------------ ROUTER --------X------- INTERNET

Waar zit dat X? Hoe los ik dat op?