Discussie: port 80 dicht ?
Los bericht bekijken
  #8  
Oud 17 oktober 2002, 20:06
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard Re: port 80 dicht ?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sc0tty
Its ook altijd wat he met multikabel nu na 3 maanden all rustig apache web servertje draaiend werkt ie nu opeens niet meer blijkt dat de poorten dicht gezegt zijn en ik werd naar hier verweesen.....

naja de gebruikers vereniging is hier all fell teggen aan het protesteren neem ik aan ?

Regards,
Scotty
Poort 80 staat al sinds jaar en dag dicht hoor. Alle poorten onder de 1024 heeft multikabel/quicknet/sonera altijd dicht gehad.

Dat bij jou poort 80 wel open stond is een configuratie foutje geweest, jij was dan een uitzondering. Dat is de laatste tijd bij enkele anderen ook zo geweest. Dat hij nu weer dichtstaat is gewoon pech voor je. Het enige wat je kunt doen is je apache servertje op poort 8080 of een andere boven de 1024 zetten. Via de webhop service op www.dyndns.org kun je die dan wel door-routeren.

Overigens had je in de Algemene Voorwaarden kunnen lezen dat je geen server mag gebruiken, dus je had kunnen weten dat het niet werkt en mag werken.

De Multikabel Gebruikersvereniging probeert al lang deze (achterlijke) regels eruit te krijgen en zo te zien gaat dat nu lukken. Multikabel gaat voor het eind van dit jaar de meeste poorten open zetten en je mag ermee dan doen wat je wilt (mits binnen de Acceptable Use Policy).

Lees de verslagen van het overleg maar eens door op deze site.

Je hebt dus gewoon geluk gehad de laatste 3 maanden
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....