Los bericht bekijken
  #1  
Oud 1 december 2009, 22:45
Robus's schermafbeelding
Robus Robus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 juni 2009
Locatie: Woerden/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-één Extra
DTV: Sony KDL37W5500/Neotion CI+ CAM
Berichten: 99
Question Installatie Neotion CAM in 37W5500

OK. vandaag heb ik de Neotion CAM binnen gekregen. Voordat ik aan de slag ga met de installatie er van, gooi ik graag een aantal vragen in de groep. Antwoorden hierop zijn welkom; niet alleen voor mezelf maar ook voor eenieder die voor dezelfde vragen gesteld staat.

Vraag 1:
Allereerst de firmware van de TV. Momenteel staat er nog een af-fabriek firmware op: 1.202EA. Die moet dus worden geupgrade, maar wat is wijsheid? 1.600EA Schijnt icm de 37W5500 niet echt fijn te werken (auto uitschakel) en in sommige gevallen zelfs een kapotte TV op te leveren. Dus maar beginnen met een upgrade naar de minimaal voorgeschreven 1.5700EA en wachten op een verbeterde opvolger van 1.600EA?

Vraag 2:
Dan de installatie zelf: de handleiding van de Neotion geeft letterlijk aan:

"Stap 1: Voordat u de CI+ module in uw tv plaatst moet u eerst de Digitale Televisie zenders op uw televisie installeren of geïnstalleerd hebben. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw televisie. Als u Nederland 1 HD kunt ontvangen dan zijn de zenders goed geïnstalleerd."

Wat bedoelt de schrijver hier precies? Ik kijk momenteel zonder CAM naar DTV mbv een Humax-kastje; betekent dat ik daarmee al aan bovenstaande voorwaarde heb voldaan? Hoe moet ik vaststellen dat ik Nederland 1 HD kan ontvangen? Zonder CAM en obv een analoog signaal?
De handleiding van Neotion vervolgt met stap 2:

"Zet uw televisie op stand-by en plaats de CI+ module in uw televisie (met de streepjescode naar de voorzijde van de TV). De module gaat niet helemaal in uw televisie."

Pas nadat de CAM geauthenticeerd is zegt de handleiding bij stap 4 dat de smartcard kan worden ingevoerd. Op de site van Sony staat echter het volgende over installatie van de CAM:

"Hoe makkelijk is het te installeren?
Je installeert de Digitale Televisie Module heel eenvoudig. Steek de Ziggo smartcard in de module en plaats de module in de televisie. Na een korte installatie van de module en de digitale televisie kanalen ben je klaar om digitaal televisie te kijken."

Dat klinkt een stuk eenvoudiger maar is dus tegenstrijdig met de aanwijzingen op de CAM-verpakking; wat moet ik nu aanhouden?

Alvast dank voor jullie antwoorden en inzichten!