Discussie: Klacht: Uitvallen Ubee modem
Los bericht bekijken
  #76  
Oud 1 december 2009, 21:42
nheinemans's schermafbeelding
nheinemans nheinemans is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 januari 2009
Locatie: Den Bosch, @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Z3
DTV: Humax PVR
Berichten: 5
Standaard

Sinds ongeveer een week is mijn internet en telefoon (beiden via Ziggo) al 4 keer uitgevallen. Het vreemde is dat op het Arris modem de US en DS lampjes gewoon branden, echter mijn router krijgt geen IP adres toegewezen. Dit is nog nooit eerder gebeurd, en werkt nu al ca. 1/2 jaar zonder problemen. Altijd de maximale snelheid (50/5) gehaald, niks te klagen.

De eerste storing (donderdag) werd door mijzelf opgelost door het modem uit en aan te zetten.

Bij de tweede storing (vrijdag) gaf de helpdesk aan dat mijn modem gewoon online was, en ze niks konden vinden. Voor de zekerheid het modem "opnieuw aangemeld", na ca. 15 minuten was het probleem opgelost.

Bij de derde storing (zaterdag) gaf de helpdesk aan dat mijn modem niet bereikbaar was. Ze konden niks voor me doen, behalve maandagochtend een monteur langs te sturen. Toen die er was, bleek alles ineens weer te werken (1 uur eerder nog niet), hij heeft wat metingen verricht maar kon niks vinden.

De 4e storing is nu net begonnen (dinsdag). De helpdesk kan niks vinden, behalve opnieuw met domme suggesties te komen als het "herstellen van mijn systeeminstellingen" en de "netwerkkaart opnieuw installeren". Opnieuw een afspraak met een monteur gemaakt, deze komt donderdagochtend.

Ik twijfel een beetje of ik moet vragen of ze mijn Arris modem omruilen voor het andere type, de Ubee. Als ik dit topic doorlees, krijg ik sterk de indruk dat Docsis 3 bij Ziggo nog niet helemaal in orde is...