Los bericht bekijken
  #29  
Oud 1 december 2009, 17:38
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Ik heb een paar keer dat besluit gelezen.
Maar volgens mij betreft het hier analoge tv distributie door de ether wat dus niet wil zeggen dat de kabel maatschappijen dan verplicht zouden zijn het analoge netwerk uit te schakelen.
Nederland heeft hier al aan voldaan want er gebeurt hier geen analoge verspreiding via de ether meer.
Maar nergens in die wet staat dus een verplichting om analoge distributie via een kabel op te heffen.

Verder zie je wel dat zoveel procent nu in staat is digitale tv te kijken,maar dat zegt weinig over het werkelijk in gebruik zijnde aantal analoog aangesloten televisies.
Uit Telecom paper:
Het aantal aansluitingen op digitale televisie is gestegen tot 62 procent in het derde kwartaal van 2009, blijkt uit de kwartaalmonitor Digitale Televisie van Immovator. In het derde kwartaal kwamen er bijna 200.000 aansluitingen van de aanbieders van digitale televisie via de kabel, satelliet, ether en internet bij....

Neem een doorsnee gezin, pa+ma en 2 kinderen.
Pa en ma graag ook een tv in de slaapkamer,en de kindertjes ook.
Analoog geen probleem.
Digitaal, sorry.. 4 toestellen.. u kan maar 3 kaarten per huishouden registeren en voor de 4e dient u een nieuw digitaal abonnement af te nemen.
Het is allemaal nog niet zo eenvoudig...

http://www.europa-nu.nl/9353000/1/j9...0/vh8rh57hytw3

"Zij stelt voor om een gezamenlijke deadline vast te stellen voor het afschakelen van analoge televisie. De bevoegdheden ten aanzien van het beheer van het spectrum en daarmee het afschakelen van analoge televisie via de ether liggen bij de individuele lidstaten. "

Zo zijn er talloze europa documenten te vinden die echter allemaal gaan over het afschaffen van ETHER uitzendingen in europa in 2012.

http://register.consilium.eu.int/pdf...12817.nl05.pdf

Ook in het officiele europese document heeft men het over
"extra vrijkomende spectrumcapaciteit door de beëindiging van analoge
terrestrische tv-uitzendingen en het feit dat het belangrijk zal zijn het hergebruik van die frequenties voor nieuwe en innovatieve diensten niet nodeloos te bemoeilijken."
Het klopt helemaal dat de analoge switch off betrekking heeft op analoge uitzendingen via de ether. Daarom heb ik ook een slag om de arm gehouden of dit ook betrekking heeft op het beeindigen van analoge televisie via de kabel. Maar je kunt wel op je klompen aanvoelen dat het doodvonnis voor analoge TV via de kabel ook al getekend is. Er zal geen verouderde bandbreedte verslindende technologie in stand worden gehouden, zeker niet als die in de toekomst de concurrentiepositie van traditionele kabelaars t.o.v. bijvoorbeeld glasvezelaanbieders nog verder onder druk zal zetten. Verder is de overgang ingezet naar HDTV, en dat betekent dat op termijn de oude uitzendstandaards, en daarmee dus ook analoog, geheel zullen verdwijnen.

Laatst gewijzigd door Riparius; 1 december 2009 om 17:49