Los bericht bekijken
  #15  
Oud 1 december 2009, 14:12
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjaool Bekijk bericht
Op het netwerk is maar ruimte voor een x aantal zenders zonder elkaar te storen en daar heeft men rekening mee te houden.
Uit eigen observatie blijkt dat er op dit moment nog tussen de 25 30% van bandbreedte op de kabel onbenut is. Daarnaast is er nog de nodige ruimte in de huidige Transport Streams voor extra kanalen.

Citaat:
Zou men het aantal analoge zenders terugbrengen dan komen er weer frequenties vrij voor digitale zenders.
Uiteraard komt er meer ruimte beschikbaar als men analoge TV kanalen uitzet, maar dat wil niet zeggen dat er nu al geen ruimte zou zijn.

In de tijd dat er nog geen sprake was van samenvoeging van de drie kabelbedrijven tot Ziggo beweerde Casema ook altijd bij hoog en laag dat de kabel al vol zat zodat er geen uitbreiding meer mogelijk was van de digitale kanalen. Casema had altijd het minste aantal frequenties voor diensten in gebruik van de drie kabelbedrijven. Direct na de samenvoeging was er opeens zomaar ruimte om het aantal digitale RTV multiplexers behoorlijk uit te breiden om zo Casema een vergelijkbaar aanbod te kunnen geven als bij de andere twee kabelbedrijven.

Het valt volgens mij dus wel mee met dat ruimte gebrek, en sowieso kan Ziggo natuurlijk eerst beginnen met het benutten van de vrije ruimte in de huidige RTV Transport Streams. Op dit moment staat bijvoorbeeld Transport Stream 28 helemaal leeg wat zonde is van die 38 Mbps.