Los bericht bekijken
  #59  
Oud 1 december 2009, 12:51
rweersch's schermafbeelding
rweersch rweersch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 juli 2009
Locatie: Sweikhuizen
Ziggo Internet: AiE Basic, Ubee
DTV: Humax 5100C en CI+
Berichten: 277
Standaard

Inderdaad. De eerder aangevoerde argumenten zoals piraterij, raken kant noch wal. CI+ zal niks aan piraterij veranderden, het zal mensen juist motiveren om illegale content te downloaden omdat ze zélf willen bepalen wanneer en waar ze iets kunnen kijken. En geripte/gekopieerde films komen nooit van kabelnetwerken, maar direct van retail- of bioscoopmedia (cams niet meegeteld). Het enige wat via de kabel "illegaal" aangeboden wordt, zijn opnames van bv. Goede Tijden die mensen hebben gemaakt, en vervolgens aanbieden op usenet of torrentsites. Aangezien een groot deel van deze content ook via Uitzendinggemist-achtige sites wordt aangeboden, is de eventueel geconstateerde "piraterij" verwaarloosbaar. Sowieso zijn de verdiensten op dat soort programma's al binnen door de abonnementen en omroepbijdragen die de betreffende omroepen/zenders krijgen van de kabelboeren.

Als ik naar mezelf kijk: ik betaal netjes elke maand mijn abonnement aan Ziggo, en ik betaal netjes kijk- en luistergeld via de belasting. Ongeacht of ik een serie (die hier al dan niet te bekijken is) download via internet: ik zal toch netjes mijn abonnement blijven betalen. Ziggo loopt geen inkomsten mis.

Zodra echter iedereen CI+ heeft, en Ziggo gaat her en der beperkingen opleggen (bv. het niet meer kunnen opnemen van bepaalde programma's) dan wordt Ziggo steeds minder interessant. En als het -kan-, dan -zal- Ziggo dat ook gaan doen, zo werken grote bedrijven gewoon. Maar de mens wordt gewoon niet graag in zijn vrijheid beperkt. Iets wat de mediaconglomeraten niet blijken te begrijpen.

Voorlopig, zolang er geen beperkingen zijn, heb ik geen problemen met CI+. Ik heb ook weinig keuze: de TV's die ik interessant vond, hadden allemaal een CI+ slot. En als Ziggo inderdaad Big Brother gaat spelen: gelukkig ligt de schotel nog steeds in de kelder