Los bericht bekijken
  #3  
Oud 30 november 2009, 23:10
rmb24's schermafbeelding
rmb24 rmb24 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 september 2007
Locatie: Bovenkarspel / Multikabel [toen problemen nog snel opgelost werden, en de Horizon nog ver weg was]
Ziggo Internet: Connect & Play complete, Ubee EW321B
DTV: Humax iHDR 5200c, Humax 5300C, Samsung DCB-H360RS, Horizon SMT-G7401
Berichten: 433
Standaard

Ik heb de helpdesk gebeld/gemaild etc.., maar die stellen mij die vragen waar ik verder geen kant mee op kan. Natuurlijk wil ik graag geholpen worden, maar dan wil ik wel enigszins begrijpen wat er van mij gevraagd wordt, en daar voorziet de helpdesk niet in.
Ze hebben mij uitgelegd hoe ik die BER waarde kan zien, en hoe ik de signaalsterkte kan zien, maar niet uitgelegd of die waardes (die mij dus helemaal niets zeggen...) correct zijn, en hoe die mogelijkerwijs door mij zijn te verbeteren. Ik heb op advies van Ziggo de kabel (1.5 mtr. Hirschmann) rechtstreeks van de aansluitdoos op de decoder aangesloten (Samsung DCB-H360R) en van daaruit met een 60cm HDMI kabel op de TV.
Verder niets erop aangesloten, maar ook dan heb ik die blokvorming. Zonder te weten hoe ik de signaalsterkte en BER positief kan be´nvloeden, schiet ik er dus niet veel mee op, vandaar mijn vraag op dit gebruikersforum, maar als je daar ook meteen verwijst naar de helpdesk en servicemonteur, dan heb ik het alweer gehad. We zitten toch op het forum om elkaar te helepen? Als ik electronica had gestudeerd, had ik jullie hulp misschien niet eens nodig, dus kom op....niet zo flauw reageren, maar met raad en daad terzijde staan...Daar zijn fora toch voor....


Groet
Ron
__________________
Niet alles is wat het lijkt, en zelfs dat niet!!!