Los bericht bekijken
  #5  
Oud 29 november 2009, 21:29
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door luraflo Bekijk bericht
dank je voor de reactie en de uitleg. Het ziggo abonnement wat we nu hebben komt al met een hele kluit digitale zenders; zal nog eens de TV naar al die zenders (ook) laten zoeken. Maken nu gebruik van een gewone digitale decoder van humax, en overwegen dus deze in te ruilen voor zo'n CA+ module om oa 1 afstandsbediening te kunnen wegdoen (voor tv in slaapkamer?).

ik hoor echter best veel negatieve verhalen over de mogelijk slechte of werking van de module IN de tv. Betrouwbaarheid, veel klachten, tv mogelijk alsnog niet helemaal goed werkend. Ik begrijp ook dat het digitaal opnemen (met alleen die module) dus niet mogelijk is. Gebruik een losse hd/dvd recorder, maar ik zie met zo'n module geen mogelijkheid om vanuit de tv de beelden (digitaal) door te kunnen sluizen naar de recorder. Of kijk ik verkeerd?

Heb jij (of iemand anders) hier informatie over?

alvast bedankt voor je reactie.

Het is een CI+ module oftewel CI+ CAM. Die negatieve verhalen kun je hier gewoon op het forum nalezen. Op dit forum kun je alle informatie vinden die je maar wil hebben. Het gaat dan bij problemen met de CI+ modules vooral over problemen met Philips en Samsung toestellen. Sony is relatief probleemloos.

Als je wil blijven opnemen met je huidige apparatuur moet je gewoon je huidige decoder handhaven. De eerste SCART uitgang van de decoder (gemerkt AV1 of TV SCART) sluit je dan aan op de SCART ingang van je DVD recorder die RGB input accepteert. Vanaf de andere SCART aansluiting op de DVD recoder gaat er dan een tweede SCART kabel naar je TV. Het voordeel van het gebruik van een CI+ module in je TV is dan dat je rustig kunt zappen tijdens een opname en ook een ander digitaal programma kunt opnemen dan het programma waar je op dat moment (via de in de TV ingebouwde digitale tuner) naar kijkt.

Uiteraard heb je dan twee geactiveerde smartcards nodig (één voor in de huidige decoder en één voor in de module die weer in de TV gaat), maar dat zal geen probleem zijn, want je krijgt immers ook een smartcard meegeleverd in het pakketje met de CI+ module. Niet langer aarzelen dus, die twijfels zijn nergens voor nodig. Probeer eerst eens uit hoe de ontvangst van Nederland 1 HD en Nederland 1 SD je bevalt via de ingebouwde digitale tuner in de TV, je zult zien dat het SD beeld beter is dan via de externe Humax decoder, en HD is natuurlijk sowieso beter in vergelijk met SD.

Laatst gewijzigd door Riparius; 29 november 2009 om 21:38