Discussie: ESPN America 16:9
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 29 november 2009, 12:57
crapz0rs's schermafbeelding
crapz0rs crapz0rs is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2008
Locatie: Enschede @home
Ziggo Internet: Ai1 Extra, 120/10 Mbit/s, Ubee EVM 3200, Linksys WRT610N
DTV: Panasonic TX-P50V20, Humax IRHD-5000C, Denon AVR-1610
Berichten: 839
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Even een kleine nuance aanbrengen: Ziggo zegt dat ze gewoon doorgeven wat ze krijgen. In de praktijk blijkt dat niet altijd te kloppen. Bij Ziggo/Casema werd bijvoorbeeld ESPN Classic Sport altijd behoorlijk geknepen. Op de diverse forums zijn voldoende screenshots van het blokjes beeld te vinden dat dit van tijd tot tijd opleverde als door peak bitrates van andere kanalen in dezelfde Transport Stream veel te weinig ruimte over bleef voor ESPN Classic Sport en het kanaal in de "bitrate limiter" terecht kwam. Na iedere keer maar weer opnieuw aankaarten van dit door Ziggo veroorzaakte probleem is er uiteindelijk wat ruimte gecreëerd in die Transport Stream door het verhuizen van een kanaal en het ESPN Classic Sport probleem was over. Ook bij dit probleem werd uiteraard geroepen door Ziggo dat Ziggo alles gewoon doorgaf zoals ze het binnenkregen.
Misschien kan iemand de bandbreedtes van de ESPN kanalen zoals Ziggo ze doorgeeft eens checken ?

Op de diversie Astra's wordt ESPN America met ongeveer 4 Mbit/s doorgegeven.
Op Eurobird 28.5oost iets hoger, en op Hotbird 9oost 3.5mbit (een mpeg en een h264 feed).
Overigens wordt ESPN Classic met veel lagere bitrates doorgegeven op de sat. Veelal 2.5 a 3 Mbit/s

Nu weet ik niet hoe Ziggo het signaal aangeleverd krijgt, dus een dergelijke vergelijking zegt dan ook niet alles.
Citaat:
Als klant heb je een overeenkomst met Ziggo. Daar kaart je dus het probleem aan zodat Ziggo kan gaan onderzoeken of dat door instellingen van Ziggo in de multiplexers en/of hun ontvangers veroorzaakt wordt. Zo niet, dan zal Ziggo dit moeten aankaarten bij hun signaal leverancier dat er iets niet goed gaat. Ziggo heeft immers een overeenkomst met die signaal leverancier en beschikt ook over de juiste contact personen bij die signaal leverancier om dit aan te kaarten.

Het probleem is echter dat je met dit soort problemen niet door de helpdesk van Ziggo heenkomt. Het helpdesk personeel wordt immers getraind om bij dergelijke problemen onmiddelijk te melden dat Ziggo hier niets aan kan doen omdat ze alles één op één doorgeven. Daarmee wordt de melding dan gesloten en ben je dus niets opgeschoten.
I know... de enige plek waar je als techneut soms serieus wordt genomen, lijkt hier te zijn.