Los bericht bekijken
  #122  
Oud 28 november 2009, 17:08
Donthuis's schermafbeelding
Donthuis Donthuis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Rijswijk Casema
DTV: 37PFL9604 met Smit! CAM
Berichten: 242
Talking extra betaalkanalen

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wr01 Bekijk bericht
Ziggo, de grootste digitale televisieaanbieder van Nederland, sluit niet langer uit dat men voor de doorgifte van de HD kanalen van de commerciŽle mediabedrijven RTL Nederland en SBS Broadcasting extra abonnementgeld aan de abonnee gaat vragen.
Zenders die hun verdienste uit reclame halen zouden in naam van hun adverteerders blij moeten zijn met toegang tot de kabel, niet andersom. Maar wil men voor HD extra geld heffen, dan moet meteen die reclame er maar af, anders zullen velen onder ons niet geÔnteresseerd zijn. RTL en SBS6 waren en zijn al in het analoge tijdperk de meest door iritante reclames verziekte zenders. Ik heb wat afgespoeld met de videorecorders om ze kwijt te raken! Inmiddels verschijnen er dwars door de filmbeelden allerlei banners en andere domme uitingen in beeld, die ook door spoelen niet weg te krijgen te zijn. Kennissen van mij klagen daar ook over.

Inmiddels heb ik dankzij het bijna reclamevrije SD/HD Film1 pakket van Ziggo geen enkele behoefte meer aan films via die zenders uit de RTL/SBS stal . Voor het ontwijken van reclame wil ik ook best wat betalen. Door het steeds meer verspreiden van digitale TV met keuzemogelijkheid voor reclameloze uitzending zal dat denk ik steeds populairder worden. In de USA waar reclames nog veel vaker optreden dan hier, heeft dat de Filmkanalen daar al jaren geleden vleugels gegeven. "For trash you do NOT pay, for value you do" zullen ze daar wel zeggen. RTL en SBS beseffen dat nog niet.

Een acceptabel alternatief vormen ook de Belgische omroepen: zenden zij films uit, dan komt de grote reclame voor en na de film, NIET ertussendoor.

Laatst gewijzigd door Donthuis; 28 november 2009 om 19:30