Discussie: Vraag: Vreemde browsercapriolen
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 28 november 2009, 00:07
irix's schermafbeelding
irix irix is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 juni 2006
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: XTRA
Berichten: 114
Standaard Vreemde browsercapriolen

Dag iedereen,

Ik heb een Arris modem wat (in elk geval via usenet) zijn snelheid netjes haalt. Op zich weinig problemen over all, maar toch een paar rarigheidjes.

1: Regelmatig gebeurt het dat sites willekeurig niet bereikbaar lijken. Dit is site-en browseronafhankelijk. Zelfs Google dus, met IE, met Opera, met Chrome, op een Windows 7 pc, op een Vista laptop en op een Mac. Een keer refreshen en de site doet het weer. Ik merk dat meerdere mensen in de buurt hier last van hebben. Het is pas sinds het onderhoud aan de kasten (Noord-Holland Noord). Wat is dit voor iets geks?

2: Speedtests sporen niet. Niet op speedtest.net en niet op speedtest.ziggo.nl. Begint dan met 8MB/s en opeens krijg ik waarden als 150MB/s of zelfs 580MB/s. Dat kan helemaal niet, want ondanks dat ik een gigabit router heb is de WAN poort maar 100mbit, dus meer dan 100mbit tussen modem en router is gewoon onmogelijk. Wat kan dit zijn?

Buiten deze rariteiten ondervind ik vrijwel nooit problemen. Vandaag viel wel het modem offline, maar stekker er uit en er in en hij deed het weer. Was voor het eerst in maanden.