Los bericht bekijken
  #56  
Oud 27 november 2009, 14:42
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Is signaalniveau bij Sony geen indicatie voor de signaal sterkte? Als daar wordt aangegeven dat er "geen signaal" of "laag" is, dan lijkt het mij dat er iets niet klopt aan de afstemming op het kanaal. Aan "F:" is tenminste te zien dat de drie screenshots gemaakt zijn van dezelfde frequentie zodat af te leiden valt dat de signaalsterkte fluctueert tussen "Geen signaal" en "Laag".
Klopt, en zulke fluctuaties zijn op zich al een indicatie dat er iets helemaal niet goed zit. Ik zie hier nooit fluctuaties in signaalsterkte (wel kleine fluctuaties in de Automatic Gain Control).
Citaat:
Zit maxdido eigenlijk wel in Ziggo gebied? Bij de symbolrate zie ik namelijk 6900 staan i.p.v. 6875 zoals door Ziggo gebruikt wordt. Zijn er bij de quick scan wel de juiste parameter waarden ingevuld?
Dat is een eigenaardigheidje van de Sony firmware. De weergegeven symbolrate wordt afgerond op twee significante cijfers en voor de rest aangevuld met nullen, ook als je braaf 6875 hebt opgegeven bij de setup (waar het dan overigens wél correct staat en blijft staan). Dit bugje is opgelost in recente firmware versies voor de 5xxx series. Mij stoort het verder niet. Er komt ook 6900 te staan als je de symbol rate op 'automatisch' zet bij de setup.