Los bericht bekijken
  #8  
Oud 27 november 2009, 11:43
double0dennis's schermafbeelding
double0dennis double0dennis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Waalwijk / @Home
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jalu Bekijk bericht
Men zou bijvoorbeeld al heel snel televisies met analoge aansluitingen een CI+ certificatie kunnen weigeren en een extra beveiliging in de HDMI aansluitingen kunnen vereisen waardoor je op een Ziggo CI+ gecertificeerde TV géén Digitenne- of satellietontvanger meer kunt aansluiten en zo niet meer kunt overstappen naar de concurrent. De mogelijkheden die CI+ biedt(zeker icm. het Ziggo certificeringssysteem voor TV's) gaan ontzettend ver(de mogelijkheden gaan zelfs verder dan de mogelijkheden die UPC nu heeft!), en men tuint er schijnbaar met open ogen in.
Het scenario wat je hier schetst lijkt mij wat overdreven. Als Ziggo met hun certificering fabrikanten zou gaan dwingen om apparatuur zo te gaan ontwikkelen dat concurrenten niet meer kunnen leveren, dan krijgen ze gegarandeerd last van de NMa of de Eurocommissaris mededinging.

Bovendien, als de fabrikanten al meegaan in de verregaande eisen van Ziggo, dan maken ze er veelal een aparte configuratie van. Neem bijvoorbeeld het veelbesproken sorteerprobleem van digitale zenders. Stel je een ander land in, dan werkt de sorteerfunctie ineens weer. Voor de Nederlandse markt zijn er nu al twee configuraties: cable en terrestrial.

Ik ben het met je eens dat de beperkingen, die via CI+ opgelegd kunnen worden, te ver gaan. Maar ik maak me meer zorgen over beperkingen bij het opnemen en afspelen van content en het kunnen skippen van reclame. Dat zijn namelijk reële gevaren die we extragratis bij CI+ krijgen. Daar zou volop aandacht aan besteed moeten worden.