Los bericht bekijken
  #28  
Oud 27 november 2009, 08:15
Jalu's schermafbeelding
Jalu Jalu is offline
Member
 
Geregistreerd: 23 oktober 2009
Locatie: Stadskanaal/@home
Ziggo Internet: Alles in één basis
DTV: DM-8000 SSCT Ziggo en FTA Sat
Berichten: 90
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht

En als je gelijkheid wilt tussen de verschillende media, dan moet je ook de andere tv aanbieders (DVB-S, DVB-T en IPTV) een must-carry pakket + aanvullend pakket opleggen net als voor de kabel van kracht is. Ziggo dient het must-carry pakket door te geven + het advies van de programmaraad.

Programmaraad voor digitenne..? niet aanwezig. Must-carry pakket voor digitenne.... niet aanwezig.
Klopt helemaal. Ooit zo ingevoerd vanwege de overheersende marktpositie van de kabel. Waar nog nauwelijks iets aan is veranderd. Een dominante marktpositie brengt extra verantwoordelijkheden met zich mee. Let wel: we hebben het hier over de fysieke infrastructuur 'kabel', niet over de aanbieders die over die kabel hun diensten aanbieden, zoals UPC en Ziggo. Ideale situatie is wat mij betreft nog steeds dat infrastructuur en aanbieder van elkaar worden gescheiden, waarbij de beheerder van de fysieke infrastructuur verantwoordelijk wordt voor het door de programmaraden vastgestelde must-carry pakket, wat zo breed mogelijk beschikbaar moet zijn(dus vooralsnog analoog én digitaal). Dan hoeven Ziggo en UPC zich als aanbieder vervolgens niks meer aan te trekken van die programmaraden zoals ze zo graag willen, die verantwoordelijkheid zou niet meer bij de aanbieders moeten liggen.

Citaat:
Overigens hebben we het in eerste instantie over analoog, en het gehele analoge pakket is onversleuteld te ontvangen op elke tv met een kabeltuner.
Precies, en dus zie ik geen enkel probleem om voor het digitale basispakket opeens encryptie te moeten gebruiken.

Dat DVB-T in Nederland wel bijna volledig is weggegeven aan een commerciële aanbieder is trouwens ook schandalig, men had een voorbeeld moeten nemen aan Groot-Britannië, waar DVB-T grotendeels is gereserveerd voor FTA uitzendingen. Er zijn mogelijkheden genoeg om betaaltv aan te bieden(kabel, satelliet, IPTV), de kostbare ether-ruimte had daarvoor niet beschikbaar gesteld mogen worden.