Los bericht bekijken
  #13  
Oud 26 november 2009, 23:24
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door etn Bekijk bericht
Zoals in mijn eerste bericht al aangegeven, heb ik 3 jaar lang een 1080i progressive signaal uit de xbox360 op de TV aangesloten gehad. Zonder problemen. 't Is dus de Humax, of de kabel....
Nee, ik heb juist proberen uit te leggen dat je die conclusie niet kunt trekken. Heb je nu ook in plaats van mij tegen te spreken het door mij voorgestelde experiment gedaan en gekeken hoe Eurosport HD eruit ziet (wel liefst tijdens een native HD uitzending)?

Het punt is dat er bij SD uitzendingen vaak zwarte randen links en rechts aanwezig zijn, en die zitten in het videosignaal zélf. Als de Humax is ingesteld op 576i/576p zie je die randen niet vanwege de overscan die het TV-toestel gebruikt. Ga je echter een SD signaal door de Humax laten upscalen, en geef je dit weer op een toestel dat bij 1080(i/p) geen overscan gebruikt, dan zie je dus inderdaad wél die zwarte stroken links en rechts. De Humax doet dan dus niets verkeerd.

Het feit dat je drie jaar lang met een 1080i signaal uit een Xbox geen problemen hebt gezien bewijst niets. Als die Xbox een videosignaal genereert zonder zwarte randen en je geeft dat zonder overscan weer, dan zul je ook geen zwarte randen zien, zo simpel is dat.

Overigens, 1080i is niet progressive maar interlaced. Waar dacht je anders dat die i voor stond?