Los bericht bekijken
  #140  
Oud 26 november 2009, 19:09
Anteros's schermafbeelding
Anteros Anteros is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2009
Locatie: Den Bosch
Ziggo Internet: AIE - Ubee
DTV: Cisco PVR
Berichten: 4
Standaard

Ik heb sinds een maand AIE met een Ubee modem. Het viel me al meteen op dat downloaden vanuit nieuwsgroepen een drama was. Veel fluctuaties tussen 1,5 en 3,5mbyte/sec. Verder viel mij op dat speedtest van ziggo ook varieerde. Van 25 a 30 tot 42mbit.

Hierover had ik een week geleden gebeld en er werd mij verteld dat er a.s. donderdag (vandaag dus) nieuwe firmware van Ubee vrijgegeven werd. Voor de zekerheid had ik gister ook nog even een mail gestuurd met mijn probleem en een verwijzing naar dit forum. Zij gaven me echter aan dat ze net begonnen waren met de test fase en dat het nog een aantal weken kon duren voordat de firmware vrijgegeven zou worden.

Ik dus balen maar nu net eens een speedtest van ziggo gedaan om te kijken of de medewerkster waarmee ik gesproken had, gelijk had. En zover ik nu kan zien heeft ze dat. Ik haal 48mbit keer op keer.

Toen maar eens uit nieuwsgroepen downloaden (newsleecher). En wow, ik haal 5,5mbyte/sec! Nog nooit gehaald. En dat ook vrij stabiel. Hij slingert tussen de 5 en 5,5mb/sec. Dit was met grote en kleine bestanden (divx en HD).

Nu ben ik gereserveerd tevreden, want ik heb dit topic gelezen en na een bepaalde euforie, kwamen er toch weer problemen aan het licht met de Ubee.

Maar goed, vandaag maar er lekker van genieten en morgen zien we wel weer verder (natuurlijk hopend dat het dan nog steeds snel is ).