Discussie: Klacht: geluidskwaliteit Ned1, 2 e 3 HD
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 26 november 2009, 16:56
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ad58 Bekijk bericht
Kijk, hier wordt ik nou zo moe van! Allereerst moet je gewoon je geluidsuitvoer op Dolby kunnen laten staan. Gaat bij alle kanelen goed, behalve bij Ned1, 2 en 3. Als ik namelijk èchte Dolby Surround uitzendingen wil horen, moet ik de decoder weer omzetten naar Dolby. Is voor mij een beetje erg de omgekeerde wereld dus.

Ten tweede: "Het is niet de schuld van Ziggo". Het zal me eerlijk gezegd worst wezen waar de fout ligt, maar aangezien Ziggo de dienst verleent en ik aan Ziggo betaal, is Ziggo natuurlijk de verantwoordelijke en dientengevolge ook het aanspreekpunt.

Ik zie het al voor me zeg: ik heb een nieuwe TV gekocht en die is na een week kapot. Zegt de leverancier waar ik hem gekocht heb: "Daar kunnen we niets aan doen hoor, want de fabrikant van de chips die in de TV zitten, heeft een paar foute exemplaren erin gedaan"
Zeg jij dan ook: "Oh, dan is het goed, dan neem ik wel contact op met de fabrikant?..."
Ziggo geeft de signalen van de NPO (en de meeste andere zenders) door 'as is', dus je zou inderdaad bij de NPO moeten zijn, maar zelfs dat is niet evident. Je eigen TV of receiver maakt een stereo-downmix van het 5.1 geluidssignaal, en het zou best kunnen dat het (ook) daarin zit. Verder vind ik het vreemd dat mensen nu pas echt gaan klagen over dit fenomeen. Als je even de moeite neemt om de geluidsniveaux van DD en PCM bij sommige Duitse zenders met elkaar te vergelijken, bijv. RTL Television, dan zul je merken dat er daar een soortgelijk verschil is. Aangezien in Duitsland al veel langer met 5.1 geluid bij TV wordt gewerkt, zou je daaruit op kunnen maken dat het kennelijk zo hoort. En als het (kritische) Duitse publiek daar geen moeite mee heeft, waarom wij dan wel? Ergens klopt hier iets niet.