Los bericht bekijken
  #13  
Oud 26 november 2009, 15:30
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Mijn stelling is alleen dat het gros van de mensen lui is. En dus gewoon lekker met hun analoge pakket bij Ziggo blijven. Waarom bestaan er anders überhaupt nog mensen met een ouderwetse vaste KPN lijn, veranderd hooguit 15% van energieleverancier, nog minder van ziektekostenerzekeraar en bijna helemaal niemand van bank?

De mensen die dus WEL geneigd zijn over te stappen zijn dus al actiever en zullen dan overstappen naar echt de goedkoopste. En dat is dan toch echt digitenne (die slim genoeg prima aanbiedingen heeft voor de ontvangers). Bovendien zal die groep waarschijnlijk bijna helemaal al overgestapt zijn en dan niet snel terug gaan naar de nieuwkomer op de kabel.
Daar verschillen wij dan over van mening. Om te beginnen is de kwaliteit van Digitenne niet om over naar huis te schrijven, voor meerdere TV's moet je extra investeringen doen en zit men met gedoe met kastjes. Analoge TV via de kabel is dan makkelijk aangezien hun TV's dat signaal al verwerken. Maar goed, we zullen zien wat er straks gaat gebeuren als nieuwkomers bij alle Ziggo aansluitingen een foldertje door de brievenbus schuiven waarin ze uitleggen dat voor de ontvangst van analoge TV alles hetzelfde blijft, maar dat alleen de prijs een X aantal euro's per maand lager wordt dan bij Ziggo.

Citaat:
En hoe zie jij gebeuren dat de concurrent op de Ziggo kabel digitale diensten gaat aanbieden? Vooralsnog hoeft Ziggo de kabel alleen open te zetten voor analoge diensten. Geen digitale diensten via de kabel dus.
Enige manier waarop deze concurrent dus digitale diensten kan aanbieden is als ze het combineren met een ADSL abo of zo.
Waarom leest bijna niemand die OPTA rapporten? Ziggo en UPC moeten ook andere aanbieders toestaan dat die digitale diensten gaan leveren. Zie de publicatie van de OPTA:
http://www.opta.nl/nl/actueel/recent...catie/?id=3062