Los bericht bekijken
  #9  
Oud 26 november 2009, 14:59
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Daarom zou ik als ik Ziggo was ook naar 15 zenders gaan VOORDAT je dat contract moet sluiten van de Opta

En wat die kabelkwaliteit betreft: het is natuurlijk wel ANALOGE kabelkwaliteit. Dus nu ook weer niet spectaculair beter dan Digitenne.

Los daarvan: de mensen die weg willen bij Ziggo puur voor de prijs zijn over het algemeen niet de mensen die beeldkwaliteit veel kan schelen. Die zullen dan gaan voor het goedkoopste, dus Digitenne.

Ik zie dus echt niet hoe in dit model een concurrent op de kabel ooit levensvatbaar kan zijn. Op prijs kunnen ze de oorlog iig niet winnen en op aanbod dus kennelijk ook niet. Op wat dan wel? Service? Blijft het Ziggo netwerk, dus storingen zijn hetzelfde.
Hooguit is de administratieve afhandeling en callcenter beter, maar dat kost geld, en ik geef een concurrent helemaal geen kans als ze niet significant minder gaan vragen dan Ziggo.
Je vergeet hier denk ik even voor het gemak dat een groot deel van de Ziggo abonnees alleen maar een basis TV abonnement hebben op de kabel en ook geen gebruik maken van digitale ontvangst van het basis pakket. Voor die groep klanten verandert er niets aan de signaal leverantie en verwerking als ze op basis van de prijs overstappen op een andere diensten aanbiedende partij. Stapt men over op Digitenne of een andere partij die niet op de kabel zit dan zijn daaraan veelal weer diverse extra kosten verbonden met de aanschaf van smartcards, ontvangers, mogelijk extra abonnementskosten voor meerdere TV's e.d. Ook mogen nieuwe aanbieders straks ook eigen digitale diensten gaan bieden waarvoor ze dan toch, net als Ziggo, ook eerst een basis abonnement voor de kabel moeten gaan aanbieden voor de benodigde aansluiting en toegang tot de kabel.

Het zal mij benieuwen wat er de komende jaren met het basis tarief voor de kabel van Ziggo gaat gebeuren als ze straks met concurrentie op dat gebied te maken gaan krijgen. Zal dat dan eindelijk weer eens gaan dalen i.p.v. stijgen?