Los bericht bekijken
  #224  
Oud 26 november 2009, 07:59
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Oxize Bekijk bericht
Houden jullie wel rekening dat kabelgebruikers op meerdere nodes verdeeld zijn. Het is niet zoals ADSL dat je op een 1:1 node zit, waarvan je gegarandeerdt de snelheid kan halen mits je telefoonlijn niet ver van de centrale zit.

Bij kabel heb je soms wel 1:10/1:20 en zelfs 1:50 node verhoudingen. Dus hoe meer mensen s'avond lekker zitten te downloaden hoe slechter je upload en download s'avonds wordt.
Ik heb de rest van je verhaal even weggelaten, maar wat je hier verkondigd klopt niet. Bij ADSL is er absoluut sprake van overboeking, de factor 1:25 is meer normaal dan uitzondering en heb je zeer zeker geen 1:1 verhouding. Lijkt misschien zo omdat je een "eigen" lijn naar de centrale hebt, maar de werkelijkheid is anders.

Je kan bij ADSL wel een 1:1 lijn krijgen, maar ik kan je melden dat je betaald voor hetgeen je wilt, en de prijzen daarvan aanzienlijk hoger liggen dan een standaard particulier abonnement. Je gaat dan spreken van de zogenaamde "huurlijnen", hier zitten een aantal garantie op, maar daar hangt direct ook een kostenplaatje aan.

En Ziggo is nu bezig met het landelijk uitrollen van ED3 modems (gestaag, maar het word uitgerold), hiermee kan de load beter (en goed) worden verdeeld over meerdere download kanalen, waarmee weer de pieken en dalen opgevangen kunnen worden.

Ik kan van mijn huidige/nieuwe woonplaats nog weinig zinnigs zeggen (heb alleen een laptopje hier met 11Mbit wireless, maar op mijn oude adres haalde ik 24/7 mijn max snelheid (20Mbit). Als ergens de snelheid niet word gehaald tijdens drukke momenten heeft dit te maken met de capaciteit (voor het gemak problemen in installatie thuis even buiten beschouwing gelaten) van het netwerk van Ziggo, niet met de overboeking. En met ED3 kan de beschikbare capaciteit beter verdeeld worden.
__________________