Los bericht bekijken
  #45  
Oud 26 november 2009, 02:00
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maxdido Bekijk bericht
Ik woon in maastricht (postcode 6226ek) en sinds sept/oktober 2009 heb ik op "ned3 HD" last van een zwak signaal. Dit is steeds erger aan het worden. Vandaag valt er gewoon niet meer naar te kijken. Het beeld valt voor ettelijke seconden weg, zelfs het geluid. Signaal is niet meer zwak maar is gewoon weg.

Voorheen nooit een probleem geweest. Altijd een sterk signaal gehad op alle zenders in het basis pakket. Niks veranderd aan de instellingen of kabels. Gebruik een alphacrypt classic versie 3.18 wordt natuurlijk niet officieel ondersteund maar werkt erg fijn. Heeft ziggo iets veranderd aan het signaal? Ik kan me herrinneren dat ik dit ook gehad heb in het begin van "ned 123 HD" maar dat werd na een paar dagen vanzelf opgelost doordat ziggo iets veranderde. Eens kijken of ik zo'n officieel kastje kan lenen van mijn ouders, eens kijken of het dan nog steeds niet goed werkt.
Ik zou eerst je BER waarden eens nakijken en dan je complete coaxbekabeling vanaf het AOP tot aan je ontvanger onder de loep nemen. Dan eventueel ook testen met de ontvanger rechtstreeks aangesloten op het AOP via een korte maar wel gegarandeerd goede kabel. Is het nog steeds niet goed en wil je daarna een andere (zogenaamd 'gecertificeerde') ontvanger testen, sluit deze dan ook rechtstreeks op het AOP aan. Nog steeds problemen? Dan Ziggo bellen, zij moeten je op het AOP een deugdelijk signaal leveren.