Los bericht bekijken
  #13  
Oud 25 november 2009, 21:18
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
BER is een leuke en handige indicatie, ook dat zegt echter niet alles. Eigenlijk zou je en de signaalkwaliteit in combinatie met de BER moeten zien.

Een lagere signaalkwaliteit kan nog steeds een BER van 0 opleveren, maar een verminderde signaalkwaliteit, ondanks dat de BER nog op 0 staat, kan al wel een indicatie zijn dat er ergens een probleem zit. Zonder die informatie kan je dus enkel gissen naar de signaalkwaliteit daar dit niet te herleiden is uit de sterkte en/of de BER.

Het blijft in mijn optiek dus een manco van de hardware/software dat men dergelijk belangrijke informatie niet toont. Beter had men ervoor kunnen kiezen om de sterkte weg te laten, en de kwaliteit te tonen.
Mijn ervaring is dat dit net andersom is. Lage BER waarden zijn nog steeds te herstellen zodat dit geen consequenties heeft voor de signaal kwaliteit die dan op 100% blijft staan. Zodra de BER waarde echter boven de 100 komt (als ik het mij goed herinner) begint de signaal kwaliteit in te zakken. Dat is tenminste het gedrag van de Humax IR-FOX C bij de diverse signaal probleem periodes die ik hier heb mogen ervaren.