Los bericht bekijken
  #5  
Oud 25 november 2009, 18:16
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MrDroopy Bekijk bericht
uitzending gemist is per definitie een VOD dienst, zeer populair en zeker niet alleen voor een "enkeling met een dikke portemonee". Met meer content in UG zullen veel mensen blij zijn.
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
Dat zal best, maar het is geen argument voor de suggestie dat de themakanalen ontmanteld zouden moeten worden. Dat zou juist niet moeten gebeuren.

Ik ben zelf erg blij met de themakanalen van de NPO en wil dat ze blijven en dat hun positie wordt versterkt. Het commisariaat heeft wel gelijk met de opmerking dat het aan de toegankelijkheid c.q. de vindbaarheid van de kanalen nogal schort. Dat is ook geen wonder als je gaat kijken naar de versnipperde kanaalnummers die de themakanalen bij de grote kabelaars zoals Ziggo toegewezen hebben gekregen. Ook het feit dat de meeste themakanalen van de NPO deel uitmaken van betaalde pakketten deugt niet. De themakanalen van de NPO worden namelijk net als de andere landelijke en regionale omroepen gefinancierd uit de algemene middelen, en zouden daarom ook voor iedereen zonder meerkosten beschikbaar moeten zijn. Ik pleit er daarom ook al jaren voor dat alle themakanalen van de NPO bij alle Nederlandse kabelaars verplicht deel uit gaan maken van het kosteloze digitale basispakket. Dan komt het met de zichtbaarheid en de kijkcijfers beslist ook goed. Bovendien zou daar ook weer een stimulans van uit gaan om de volledige overgang op digitale kabeltelevisie te bespoedigen. Voor de kabelaars zelf, tenslotte, zou het ook goed zijn, want bijvoorbeeld Digitenne kan door capaciteitsgebrek de themakanalen niet aanbieden.