Los bericht bekijken
  #1  
Oud 25 november 2009, 13:40
mehage's schermafbeelding
mehage mehage is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 november 2009
Locatie: Zoetermeer
Ziggo Internet: AIE Extra
DTV: Samsung PVR
Berichten: 4
Standaard Licht aan het einde van de tunnel. (Echt?)

Ik heb sinds half september, een maandje na de snelheidsverhoging naar 50Mb, veel problemen met de internet verbinding. Deze valt elke dag 5-10 keer van ca. 25 minuten weg. Dit kan niet helemaal goed zijn.

Sindsdien zijn er diverse monteurs bij mij langs geweest:

1e: half september. Vervangt het Arris modem door een Ubee modem. Deze zou beter en stabieler moeten zijn.

2e: Eind september. Problemen zijn niet verholpen. Monteur draait in wijkkast wat zaken aan die "los zaten" en vervangt aldaar ook een BNC steker. Probleem opgelost.

3e: Half oktober. Monteur doet met collega wat lijnmetingen, met en zonder dataverkeer. Kunnen niets vreemds ontdekken. Hij draait de wandcontactdoos open en morrelt wat met een schroevendraaier en draait de zaak weer dicht. Hij doet een speedtest.net test en zegt dat hij het probleem niet kan ontdekken. Tien minuten nadat hij weg is klapt de verbinding er weer voor 25 minuten uit.

4e: 9 november. Een hele behulpzame monteur. Hulde. Aan de hand van wat lijnmetingen oa. met een collega, vertelt hij dat hij inderdaad een probleem ziet. Op 1 van de 4 kanalen ziet hij een te lage signaal-ruis verhouding. Deze moet minimaal 30 zijn, maar bij mij zit hij op 28. Daardoor valt de gehele verbinding, ook op de andere 3 kanalen, weg. Hij plaatst een filter tussen wandcontactdoos en modem. Dit zou het probleem sterk moeten verbeteren. En toegegeven, het modem start inderdaad veel sneller op. Tevens vermeld hij dat er binnenkort een nieuwe firmware uitkomt die de download snelheid zal verbeteren.

De situatie is nu wel verbeterd. Ik ben de verbinding nog maar 2-5 keer per dag kwijt. Scheelt al heel wat, toch?

11 of 12 november is inderdaad de downloadsnelheid sterk verbeterd. Ik krijg nu snelheden van 5800-5900Kbs bij download. Niet slecht !!

Sinds zondagavond 22 november klokslag 23:30 begint het modem zich continue spontaan te rebooten. Maximale tijd dat ik over internet kan beschikken: 4 minuten. Dit proces duurt tot ca. 6 uur 's ochtends. Van maandag op dinsdag duurt dit zelfs tot 11:30 's ochtends.

5a: 24 november. De helpdesk denkt dat ik gedurende die tijd iemand aan mijn verbinding heeft gewerkt, omdat ik al zo vaak gebeld heb en zoveel monteurs langs zijn geweest. Hij kijkt naar het modem en ziet inderdaad een "wel hele slechte verbinding". Hij zal het modem resetten (Vanuit de wijkcentrale. "Want dat is echt HEEL wat anders dan dat u een power-cycle uitvoert, meneer"). De verbinding ziet er nu heel wat beter uit, zegt hij enthousiast. Omdat ik zeer sceptisch blijf is hij toch bereid een monteur langs te sturen. Dit kan naar blijkt zelfs de volgende dag, 25 november.

5b. 25 november. De monteur die langskomt onderkent direct het probleem. Hij kijkt naar mijn kabels, ziet dat er al een filter tussen zit en zegt dat hij nu niets kan doen. Hij legt uit dat hij in geheel Zoetermeer, in Rijswijk en delen van Den Haag niets anders tegen komt. Dit gedeelte van het netwerk (voormalig Casema dus) wordt nog gebruik gemaakt van het oude Docsis 2.0 netwerk, wat niet bestemd is tegen de hoge snelheden van AIE Extra. Het signaal geeft overal in deze regio grote problemen. Dit is de eerste keer dat iemand het algemene probleem van Ziggo op deze manier onderschrijft. Vervolgens zegt hij dat Ziggo op 2 manieren bezig is dit probleem op te lossen. Enerzijds gaat Ziggo binnenkort over op een nieuw stuk netwerk, dat Docsis 3.0 gecertificeerd is (een Ubee netwerk, zoals hij het noemt). Anderzijds zijn ze bezig met een nieuwe firmware voor de Ubee modems, welke ook het probleem op zou moeten lossen. Beide trajecten zouden binnen enkele weken geimplementeerd moeten worden. Hij kijkt met verbazing naar de grafieken van PingPlotter over mijn connectie status. Hoe vervelend hij het ook vindt, hij kan nu niets voor me doen en hoopt dat ik het nog een paar weken uit kan/wil zitten, maar een oplossing komt er aan.

Het klinkt vreemd, maar omdat deze man een jack aanhad van VolkerWessels en niet een Ziggo sweater, voel ik mij in de vreemde situatie dit te geloven. Ik heb een voor mij onbekend gevoel van hoop. Is er dan echt licht aan het einde van deze tunnel? Ik hoop zo dat het geen trein is.

Maar goed, er is dus schijnbaar een oplossing in de maak, 2 zelfs. Ondanks dat deze monteur fysiek niets heeft gedaan, heb ik door zijn verhaal en eerlijkheid wat meer hoop dat eea, hopelijk binnen afzienbare tijd, opgelost zal worden. Door omstandigheden beschik ik ook nog ever een ADSL verbinding, dus ik zit niet helemaal zonder internet. Ik ben bereid om nog even te wachten en te zien hoe dit uitgespeeld gaat worden.

Ziggo en haar monteurs kunnen een voorbeeld nemen aan deze man van VolkerWessels voor wat betreft de communicatie en eerljkheid jegens hun klanten.