Los bericht bekijken
  #6  
Oud 24 november 2009, 21:31
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Tja, dat staat er inderdaad boven, maar dat is in deze tijd van internet met zijn hyperlinks natuurlijk een volkomen achterhaald concept. Als één muisklik voldoende is om de integrale tekst op het scherm te toveren en de toegang tot deze tekst publiekelijk is (dus niet beschermd met een wachtwoord o.i.d.) dan is er de facto geen enkele goede grond meer om moeilijk te doen over het integraal overnemen van teksten, mits met bronvermelding. Overigens zou je net zo goed kunnen betogen dat het gebruik van hyperlinks citeren van uitgebreidere passsages (voor zover deze niet worden gebruikt als onderdeel van een eigen argumentatie) eigenlijk ook al overbodig heeft gemaakt.
Ik ben het helemaal met je eens. Echter de wettelijke regels zijn nog steeds officieel anders. Daarbij komt dat wij als forumbeheerders recent een aantal keren aangesproken zijn door eigenaren van bepaalde websites met het verzoek om artikelen te verwijderen. Eén daarvan begon direct al met dreigementen via/met advocaten en het sturen van rekeningen. Helaas zijn sommige schrijvers van blogs nogal gebrand dat mensen alleen op hun website de info lezen ....

De forumbezoekers blijven altijd zelf verantwoordelijk voor hun posts, maar forumbeheerders moeten wettelijk gezien wel aan zo'n verzoek tot verwijdering voldoen. Om in elk geval nogmaals hierop te wijzen hebben we deze mededeling toegevoegd zodat forumbezoekers het hebben kunnen zien, en wij niet aangesproken kunnen worden dat we hier niets tegen doen. Wij zitten niet te wachten op alle poespas die wij moeten uithalen om van die claims af te komen. We kunnen onze tijd wel beter gebruiken.

Het quoten van een artikel mag altijd, maar dus niet letterlijk het hele artikel via copy/paste overnemen. Een aantal quotes met daarbij een weergave in je eigen woorden van de rest lijkt wel toegestaan als we de uitspraken van de laatste tijd hierover die we hebben kunnen googelen bekijken.

Maar nogmaals: het is de verantwoording van de forumbezoeker die dit post, wij gaan niet actief alle posts continue uitpluizen of er niet iets instaat wat letterlijk overgenomen is. Er wordt gewoon teveel gepost om alles direct te kunnen lezen en weg te modereren. Als we klachten krijgen van de rechthebbenden zullen we dit uiteraard doen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....