Los bericht bekijken
  #15  
Oud 24 november 2009, 21:10
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Maar als ik nu een nieuwe scan doe zou ik dus o.a. tweemaal Nederland 3 HD moeten vinden? Werkt de EPG van 3 HD wel bij de andere frequentie?
Dat hangt er vanaf hoe de Sony scant. In de oude Nederland 3 HD Transport Stream was Nederland 3 HD het enige kanaal. Ziggo/Casema heeft wel alvast de Service Description Table (SDT) verwijderd, dus volgens de service lijst bestaat het kanaal niet meer in die Transport Stream. De Program Map Table (PMT) en de stream componenten van Nederland 3 HD zijn er echter nog wel. Voor de EPG is de Sony van mening dat die hoort bij het Nederland 3 HD kanaal dat in de nieuwe Transport Stream wordt doorgegeven, dus wordt het niet getoond bij de "oude" versie van Nederland 3 HD.

Kortweg komt het er opneer dat jouw TV nog steeds met oude verwijzingen werkt die op dit moment nog (deels) aanwezig zijn, maar zodra Ziggo/Casema het signaal verwijdert uit de oude Transport Stream is het afgelopen en zal je vermoedelijk opnieuw moeten scannen. Het huidige gedrag is allemaal wat ongedefinieerd door die dubbele signalen en zeer afhankelijk van de firmware implementatie in je TV.

Ik denk dat ze morgen wel het signaal uit de oude Transport Stream zullen weghalen. Bij Euronews en ESPN Classic Sport duurde de complete verhuizing ook twee dagen waarbij er een dag was dat de signalen aanwezig waren in zowel de nieuwe als de oude Transport Streams. Kennelijk een nieuwe kanalen verhuisprocedure die ze in nu in de praktijk brengen.