Los bericht bekijken
  #5  
Oud 24 november 2009, 20:18
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Tja, dat staat er inderdaad boven, maar dat is in deze tijd van internet met zijn hyperlinks natuurlijk een volkomen achterhaald concept. Als één muisklik voldoende is om de integrale tekst op het scherm te toveren en de toegang tot deze tekst publiekelijk is (dus niet beschermd met een wachtwoord o.i.d.) dan is er de facto geen enkele goede grond meer om moeilijk te doen over het integraal overnemen van teksten, mits met bronvermelding. Overigens zou je net zo goed kunnen betogen dat het gebruik van hyperlinks citeren van uitgebreidere passsages (voor zover deze niet worden gebruikt als onderdeel van een eigen argumentatie) eigenlijk ook al overbodig heeft gemaakt.
Dat is een discussie die je niet met mij maar met de content eigenaar moet voeren. Er zijn meer forums die problemen hebben het volledig overnemen van teksten door forumleden zonder toestemming van de schrijvers en het lijkt mij daarom niet nodig om hier op dit forum de confrontatie expliciet op te gaan zoeken als er door de forumbeheerders verzocht wordt om dit niet te doen.

In plaats van het volledige artikel over te nemen had de TS ook alleen de kop kunnen plaatsen met een link naar het bron artikel. Dan is er niets aan de hand.