Los bericht bekijken
  #23  
Oud 23 november 2009, 23:45
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JW-NHS Bekijk bericht
Een jou wel bekend verhaal is http://www.digitalekabeltelevisie.nl...us/index.shtml

Daarin is onder andere te lezen:
PVRs zoals de Humax 5050 kunnen tot nu toe nog alle HDTV programma's opnemen, en ze zijn te kopieren via de ethernetaansluiting.
Maar het is heel goed mogelijk om opnames alleen gekodeerd toe te staan, of zelfs helemaal te verbieden. Gecodeerde opnames zijn dan alleen maar af te spelen als de smartcard waarmee de opname gemaakt is aanwezig is in de PVR.

Oftewel,een kwestie van tijd, denk ik zo.
Ja, daar staat toch wat ik nu al meerdere keren heb aangegeven? De door Ziggo goedgekeurde PVR's hebben ook ingebouwde beperkingen die door de digitale TV provider per kanaal geactiveerd kunnen worden. Dat is al bekend sinds dat een keer fout ging bij Multikabel nog voor er sprake was van Zesko of Ziggo. Geen nieuws.

En straks zitten dergelijke, door de digitale TV provider aan en uit te zetten, beperkingen ook in apparatuur met CI+ slot en PVR functionaliteit. Ook geen verrassing aangezien dat in de CI+ specificaties staat waaraan het apparaat moet voldoen wil dat apparaat van de CI Plus LLP authorized certificate agent een authenticatie certificaat ontvangen. En zonder zo'n authenticatie certificaat geen werkend CI+ slot.

De tijd zal leren hoe Ziggo met deze mogelijke beperkingen in zowel apparatuur met CI+ slot als externe PVR's zal omgaan. Zullen ze dat, net zoals met de beperkingen als het niet mogen functioneren van de CI+ CAM in een standaard DVB CI slot en vice versa, in één keer eenzijdig aanzetten op alle kanalen of mogen dit keer de zenders zelf aangeven of ze wel of niet behoefte hebben aan extra beperkingen? We zullen zien en blijven vergelijken met hetgeen Caiway doet. Caiway heeft immers met dezelfde zenders te maken, dus als die zenders iets van Ziggo eisen dan zullen ze dat ook van Caiway eisen.