Los bericht bekijken
  #278  
Oud 23 november 2009, 17:52
Donthuis's schermafbeelding
Donthuis Donthuis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Rijswijk Casema
DTV: 37PFL9604 met Smit! CAM
Berichten: 242
Arrow het belang van certificatie niet overdrijven

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sanderanders Bekijk bericht
Je mist mijn punt.

Het gaat om de certificering, dus ondersteuning en garantie.
Certificatie van apparatuur of software is mooi, omdat het aangeeft dat ICT-partijen vertrouwen in de goede werking van de gezamenlijke dienst hebben. Het is een formele stap tot wederzijdse goedkeuring van de wijze van samenwerking. Maar garantiezaken richting eindgebruikers kůnnen, maar hoeven er niet aan vast te zitten. Zie de algemene voorwaarden van Ziggo en Philips' zijn waarschuwing in de documentatie van de eigen! TV- en BlueRay spelers over niet 100% afgedekte HDMI/Easylink zaken.

Wel dat als er een goed werkende oplossing is verkregen, dan ook beide partijen elkaar kunnen houden aan de vastgelegde techniek. Ook Ziggo mag niet zo maar allerlei "toeters en bellen" eenzijdig toevoegen, nadat de technische afspraken getest zijn en vervolgens bevroren. Gezien de grote aantallen leveranciers en apparaten moet dat strak worden vastgelegd.

Belangrijker voor ons gebruikers is of er vanuit ons perspectief nu een acceptable dienst ontstaan is of dat onoverkomelijke problemen resteren.

Ik heb gemerkt dat Philips zelf de FW66 pas op hun site zetten, na de eerste ronde positieve reacties. Met die actie zetten zij zelf een eerste stap en mag je dus hun ondersteuning inroepen bij bepaalde problemen. Maar ik dacht ook dat zij allereerst de 9000 serie afdekten en de 8000 pas in een tweede ronde (over 7000 en lagere series is het beeld me onbekend)

Als jij geen 9000-serie, maar een 8000-serie (8404) bezit, moet je op die Philips site kijken welke FW versie daar staat. Dat hoeft niet exact gelijk aan de 9000 FW te zijn. Vreemd dat je inderdaad niet ingaat op de vraag of je dit proces nu hebt doorlopen en welke ervaring daar uit volgt.

Vanuit 9000-perspectief (bezit 9604) ben ik na wat beginproblemen nu zeer tevreden. Het restant moet gewoon oplosbaar zijn. Het is aan Ziggo om te beoordelen of deze FW al gecertificeerd wordt of pas een volgende versie.

Wordt vervolgd

NB Het is in andere bedrijfstakken niet ongebruikelijk dat een externe partij tussen de providers als Ziggo en alle leveranciers van apparatuur staat. Dat levert echter wel hogere kosten op en niet noodzakelijkerwijs een beter resultaat (als PTT/KPN-er ben ik lang betrokken geweest bij het onder toezicht van de overheid opzetten van typekeuring, certificering en aanverwante samenwerkingsissues rond Telecommunicatie randapparatuur)