Los bericht bekijken
  #21  
Oud 23 november 2009, 13:08
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JW-NHS Bekijk bericht
En dat laatste zal wel gaan gebeuren, een keer....
Het zijn uiteindelijk de content leveranciers, de filmmakers/distributeurs dus die versleutelings-eisen (gaan) stellen aan de Ziggo's van deze wereld mbt de vertoning van HD Films. Dat wordt nu met CI+ afgedekt, de rest volgt ongetwijfeld.
Dat iets door de CI+ specficaties wordt afgedekt wil niet zeggen dat het ook wordt toegepast. Waarom lees je niet eens een keer het volgende document:
http://www.ci-plus.com/data/ci_plus_...ation_v1.2.pdf

Daarin staan ondermeer de mogelijke beperkingen die de digitale TV providers via CI+ kunnen toepassen. Met de nadruk dus op "mogelijke" en "kunnen". Ziggo bepaalt, mogelijk op verzoek van de TV zenders, uiteindelijk welke beperkingen wel of niet worden aangezet. Een dergelijke beperking kan zijn dat een zender eist dat haar programma's alleen met encryptie mogen worden opgenomen om verspreiding tegen te gaan. Als een zender dat zou eisen van Ziggo dan moet Ziggo dus de CI+ apparatuur met PVR functionaliteit instrueren dat die beperking geldt voor het betreffende kanaal en moet Ziggo dus ook de door hen goedgekeurde externe PVR's instrueren dat die moeten opnemen met encryptie. Nogmaals: de door Ziggo goedgekeurde PVR's hebben al dergelijke beperkende mogelijkheden, het wordt alleen tot op heden niet gebruikt omdat er kennelijk nog geen zender is die dat van Ziggo vereist. Voor CI+ geldt exact hetzelfde, de fabrikant van een apparaat met CI+ slot is verplicht om dergelijke beperkende mogelijkheden te implementeren zodat de digitale TV provider die kan inschakelen op een kanaal als een zender dat vereist. Standaard staat het echter niet aan.