Los bericht bekijken
  #17  
Oud 22 november 2009, 20:16
Jalu's schermafbeelding
Jalu Jalu is offline
Member
 
Geregistreerd: 23 oktober 2009
Locatie: Stadskanaal/@home
Ziggo Internet: Alles in één basis
DTV: DM-8000 SSCT Ziggo en FTA Sat
Berichten: 90
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henk2304 Bekijk bericht
Of dit soort apparaten er komt of niet zal de tijd leren, zoals ik al aangaf ik ken het nu (nog?) niet.
Als de hele trein van maatschappijen achter de coax-wandcontactdoos ook zonder CI+ invloed kan uitoefenen op wat je opneemt (bv. dmv. gecertificeerde PVR's) zie ik het verschil niet. Je mag in de toekomst blijkbaar alleen dat opnemen wat Ziggo/zenders/omroepen daarvoor vrijgeven. Als CI+ daarin kan helpen door een (internationale) standaard neer te zetten is dat misschien wel beter. Bovendien komen er misschien wel meer interessante programma's op de kabel beschikbaar als de bedenkers/eigenaars van die programma's een redelijke garantie krijgen dat er niet ongebreideld opgenomen/gekopieërd kan worden. Ik weet het niet maar om nu zomaar deze nieuwe techniek neer te sabelen gaat mij ook te ver. We wachten 't af, voorlopig ben ik tevreden met mijn CI+-gebaseerde HD LCD-TV.
Je beseft niet hoe ver men wil gaan. In Duitsland is er al sprake van dat je bij timeshifting niet meer de commercials mag overslaan en zelfs dat het zappen en de volumeregeling wordt geblokkeerd tijdens reclameblokken. Dit gaat veel verder dan een ordinaire kopiëerbeveiliging, en CI+ is een uiting van een contentindustrie die, in plaats van de nieuwe technologische mogelijkheden met twee handen aan te pakken om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren, de technologische mogelijkheden vooral wil misbruiken om een achterhaald businessmodel in stand te houden.

Het is simpelweg niet aan Ziggo of de omroepen om te besluiten wat ik wel en niet mag opnemen; ik betaal auteursrechten in het abonnementsgeld en heb dus recht om over de content te beschikken. Buiten dat is het ook niet aan Ziggo of de omroepen om de markt voor tv's en set-top-boxen in de tang te nemen, en ook dat is één van de gevolgen van CI+. Doet Philips iets wat Ziggo niet aanstaat? Prima, dan trekken we de certificering van Philips TV's terug... Die eigenaars van Philips tv's kopen dan maar gewoon weer een door Ziggo gecastreerde set-top-box.

Het is echt hoog tijd dat hier op Europese schaal wetgeving voor komt om excessen tegen te gaan. De macht van content-producenten en providers wordt gevaarlijk groot.

Laatst gewijzigd door Jalu; 22 november 2009 om 20:24