Los bericht bekijken
  #1  
Oud 22 november 2009, 11:21
Jeroenemans's schermafbeelding
Jeroenemans Jeroenemans is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 november 2009
Locatie: Nieuw Vennep
Berichten: 2
Standaard Decoder in combinatie met HDMI-receiver

Vrijdagavond hebben wij een Onkyo TX-SR607 HDMI-receiver gekocht omdat we gillend gek werden van het steeds 3 afstandsbedieningen moeten gebruiken om TV te gaan kijken na het spelen op de PlayStation of Xbox (om nog maar te zwijgen van het naar het TV-meubel lopen om de optische switch om te zetten). Direct alles aangesloten en het apparaat werkte fantastisch. Alle HDMI-apparatuur werkte naar behoren, ook de decoder: prachtig beeld en uitstekende geluidskwaliteit.

Zaterdagochtend kwam Murphys Wet door de bocht zeilen: als er iets mis kan gaan, gaat het ook mis. PlayStation: werkt, Xbox: werkt, PC: werkt niet, maar dat kwam doordat windows weer eens besloot het videosignaal door de poort te jagen waar de videokabel niet op stond aangesloten. HD-decoder van Ziggo: werkt niet.

The usual suspects maar direct uitgesloten: HDMI-kabel uit de decoder gehaald en in de PlayStation gestoken, geeft beeld en geluid. Het is dus niet de kabel en niet de poort van de receiver. Goed, decoder dan overleden? Nee, aangezien de decoder wanneer hij direct op de TV wordt aangesloten gewoon beeld én geluid geeft.

Ook de electronica-boer waar we de receiver gekocht hebben wist niet waar het aan kon liggen. Als laatste redmiddel stelde hij voor dat we de fabrieksinstellingen terug zouden zetten van de decoder terwijl hij aan de TV hangt, dan de decoder uitschakelen, aansluiten op de receiver, een collectie heilige geschriften erbij pakken en bidden tot elke god die er ooit bestaan heeft dat dit werkt.

Dit advies hebben we opgevolgd en nadat we bij Wodan aangekomen waren de decoder opgestart was hadden we inderdaad weer beeld en geluid. Ter controle nog even geschakeld tussen PlayStation, Xbox, PC en decoder. Decoder bleef het gewoon doen, dus we dachten het probleem opgelost te hebben. Dachten, want na een uurtje of 2 te hebben zitten spelen op de Xbox wilden we weer TV kijken. Geen beeld, geen geluid.

Op zowel de receiver als de decoder zijn geen instellingen gewijzigd in de 2 uur dat ik heb zitten gamen, dus ergens in die 2 uur besluit de decoder gewoon dat ik het mag bekijken met m'n zootje. Lachen, een decoder met een aandachts-stoornis.

Uiteraard contact gezocht met Onkyo en Ziggo, Onkyo moet ik het antwoord nog afwachten, Ziggo heeft geen idee wat het kan zijn en roept dat de decoder het doet en dat het dan eigenlijk voor hun dan afgedaan is.

Zijn er meer mensen met soortgelijke problemen en hoe hebben jullie dit opgelost?