Los bericht bekijken
  #33  
Oud 22 november 2009, 11:17
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door migroen Bekijk bericht
Is hier nog iets aan te doen als dit de oorzaakt blijkt te zijn.
Kabels zijn RG59U met goede koppelstukken.
Tja, dat is voor mij lastig te beoordelen via een forum. Is het signaal wel sterk genoeg? Heb je er al eens een monteur van Ziggo bij gehad die de boel eens grondig samen met jou heeft doorgemeten?

Citaat:
Ik wordt er echt moedeloos van. Je geeft een hoop geld uit aan een LCD + CI+ kaart +kabel en aansluitingen en de kwaliteit van dit alles is dat je soms zenders analoog moet gaan kijken omdat het niet te zien is terwijl met een nomale decoder allles prima te bekijken is. Waarom een CI+ module dus veel gevoeliger is dan een normale decoder kan ik niet verklaren. Hooguit de de CI+ module in de TV zit en minder bescherming heeft van signalen vanaf buiten.
Ik kan me voorstellen dat je er moedeloos van wordt. Een CI+ CAM is echter geen digitale ontvanger in PCMCIA kaart formaat. Een CI+ CAM bevat geen kabel tuner, je TV bevat de kabel tuner. Het zou een verklaring kunnen zijn dat die tuner van je TV niet goed is afgeschermd tegen interferentie als metingen aantonen dat de bekabeling en het signaal tot de TV tip top in orde is. Dat zal dan een hele strijd gaan worden, want mag je er vanuit gaan dat Ziggo als zelf uitgeroepen keurings- en certificeringsinstituut ook controleert of de afscherming in orde is van de door hen goedgekeurde TV's met CI+ slot? Bij wie moet je met dergelijke problemen aankloppen?

Citaat:
Omdat er veel meer topics zijn met gebruikers die problemen zou Ziggo hier iets aan moeten doen lijkt mij.
Toen duidelijk werd dat Ziggo bezig was met het 0.75 MHz opschuiven van de frequenties waarop een Transport Streams worden doorgegeven in Ziggo/Multikabel gebied heb ik direct aan de bel getrokken om aan te geven dat ze met die actie meer Transport Streams lieten overlappen met frequenties die al gedurende langere tijd door Digitenne in gebruik waren hier in Noord-Holland. Niet handig dus, maar Ziggo vond het niet nodig om tekst en uitleg te geven over het waarom van die opschuif actie in Ziggo/Multikabel gebied. En daarbij gaat het ook nog eens een keer om een Transport Streams met veel bekeken kanalen waar interferentie aanwezig is. Verder ontstaat door die opschuif actie ook nog een gat van 7.25 MHz op de frequentie band die niet meer te benutten is voor digitale Transport Streams omdat de gehele frequentie band niet meer netjes een 8 MHz raster heeft zoals vroeger wel het geval was.

Ik zie dus geen enkel voordeel van die opschuif actie, alleen maar nadelen waarbij de toegenomen interferentie problematiek het belangrijkste nadeel is. Als je met Ziggo in discussies terecht komt over de vrije ruimte op de kabel dan is men altijd snel genegen om te roepen dat niet alle frequenties gebruikt kunnen worden vanwege bijvoorbeeld de interferentie met andere signalen. Opvalllend dat men dan juist de gebruikte frequenties zodanig opschuift dat ze meer overlap krijgen met Digitenne frequenties dan voorheen. Die verklaringen van Ziggo kunnen dus ook naar het rijk der fabelen worden verwezen.