Los bericht bekijken
  #31  
Oud 21 november 2009, 16:23
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door migroen Bekijk bericht
Nadat ik dacht mij probleem met blokken opgelost te hebben door kabel te vervangen in aansluit doos krijg ik doodleuk na 1 week zonder problemen te hebben ook weer problemen.

Volgens mij is er toch meer aan de hand met het signaal van Ziggo. Ik lees toch steeds meet topics dan leden problemen hebben met de signaal van RTL/SBS zenders.
Even gezocht op de www.digitenne.nl website en daar blijkt dat bouquet 2 wordt doorgegeven op de 666 MHz. Enige tijd terug heeft iemand bij Ziggo besloten om alle frequenties in Ziggo/Multikabel gebied boven de 514 MHz die in gebruik zijn voor digitale TV met 0.75 MHz naar boven te verschuiven waardoor Transport Stream 19 op 658.75 MHz terecht is gekomen. De ondergrens van de Digitenne frequentie is 662 MHz en de bovengrens van Transport Stream 19 is 662.75 MHz waardoor er dus een overlap is ontstaan van 0.75 MHz die er vroeger niet was.

West-Graftdijk ligt redelijk in de buurt van Alkmaar waar een Digitenne zendmast staat, dus kan ik mij voorstellen dat je afhankelijk van de weerscondities meer of minder last hebt van interferentie.