Los bericht bekijken
  #65  
Oud 21 november 2009, 13:30
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Voorlopig is er van zowel RTL-SBS en Ziggo's kant media stilte en is het maar gissen,jammer dat Ziggo zelf niet in dit topic reageert.
Dat zie ik ook helaas nog niet gebeuren. Zo ver is Ziggo nog niet. We zijn nu slechts afhankelijk van wat medewerkers loslaten of wat we te hooi en te gras oppikken.

Het beeld dat bij mij nu bestaat is dat UPC een precedent heeft geschapen door wel accoord te gaan. Uit de media begrijp ik dat Ziggo bereid was om net zoals met de publieke omoep een eenmalige bijdrage te verlenen in de aanloopkosten. De commerciŽlem zijn daar kennelijk niet tevreden mee.

De kabelaars zijn al met al duidelijk bezig om zich ook op dit vlak ook te onderscheiden van bv een Digitenne.

De grote vraag voor mij is "Hoe graag willen de commerciŽlen meespelen in HDTV?". Uiteraard speelt voor hen mee het kosten/baten plaatje en hoe snel levert dat iets op. Als ze bv. nu niet direct staan te trappelen en kabelaars willen toch graag dit medium stimuleren dan is imho de toon voor de onderhandelingen gezet.

Waar ik mij op baseer is, dat ik aan de ene kant zie dat wij als klanten lopen te vragen om een hoger HD aanbod maar tegelijkertijd zie dat menigeen uitermate gereserveerd staat als het gaat om (nog meer) te gaan betalen hiervoor. Als we terugkijken op de ontwikkelingen mbt bv breedbeeld TV zie ik een zekere analogie en kan ik me voorstellen dat men wat terughoudend is en meer (financiŽle) zekerheid wil hebben.

Dus Ziggo wil wel, de klanten zijn gereserveerd. Ziggo maakt zich in eerste instantie sterk door de klanten tegemoet te komen en kosten te beperken. De commerciŽlen laten zich echter pas overhalen als er wel wordt betaald. Eigenlijk een kromme situatie, want die opstelling werkt dus juist als rem op een groei van HDTV.

Ik zou bijna zeggen, Ziggo laat die commerciŽlen maar even links liggen, ga het HD aanbod vergroten en wacht rustig af tot ze vanzelf op de stoep komen staan. Maar ja, als de commerciŽlen denken dat ze met HD naast SD zonder extra inkomsten. er niet veel beter van worden, dan zou je wel eens heel lang kunnen wachten.
__________________
BenJ