Los bericht bekijken
  #12  
Oud 21 november 2009, 10:54
Aguai's schermafbeelding
Aguai Aguai is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 november 2009
Locatie: Sittard
Ziggo Internet: z1
Berichten: 7
Standaard

Beste GRtrac,

Met aandacht je bericht gelezen. 3 weken geleden heb ik dezelfde TV besteld (maar dan 37") en vorige week je bericht gezien. Dat leverde heel wat twijfels en discussie bij mij op. Bijna had ik de bestelling geannuleerd, maar uiteindelijk is eergisteren de TV toch geleverd met exact dezelfde configuratie als door jou beschreven. In eerste instantie leek alles te werken toen hij geinstalleerd werd, echter 's avonds zelf maar wat proberen op te nemen maar dat ging inderdaad niet. Precies hetzelfde probleem!!
Nou ben ik gisteren meteen terug naar de dealer gegaan met dit probleem. en 'smiddags was het al "opgelost". Er is tijdelijk een alphcrypt module ingestoken. Nu kan ik dus gewoon opnemen en decoderen, zowel 's nachts als ook een paar minuten na de werkelijk opname (in dit laatste geval kun ik echter niet naar een andere zender kijken buiten de analoge kanalen).
De dealer had 's ochtends met Loewe gebeld en daar is het probleem bekend.

Mij is de volgende uitleg gegeven:
Ziggo heeft de CI+module dusdanig geblokkeerd, dat je (lees we) geen programma's vertraagd, dus op een later tijdstip (zowel b.v 5 minuten als 'snachts), kunnen decoderen. Het schijnt alleen "realtime" te kunnen, maar dan kun je niet meer naar een andere zender kijken (heb ik nog niet geprobeerd). Ziggo kan overigens zien naar welk programma jij/wij kijk(t)(en). (privacy????). Ziggo stelt: zolang als dat de Loewe-software het nog mogelijk maakt om een opgenomen-gedecodeerde programma weg te schrijven naar een EXTERNE harde schijf of DVD, houdt Ziggo de blokkering van de CI+ module instand. Loewe schijnt eraan te werken om de software te veranderen.
Ik werd geadviseerd om regelmatig te kijken of de Loewe software is bijgewerkt en dan nog eens met de CI+module te proberen.

Gewijzigd:{Het probleem met de radio heb ik overigens ook. Echter alleen als ik het geluid van de radio ook via mijn stereo-installatie afspeel. Als de TV alleen op radio staat en ik druk het beeld weg met de rode menu-knop dan blijft ie gewoon aan. Wel heb ik gemerkt, dat als de TV bezig is met decoderen, dat dan de radio niet kan afspelen.} => Om de een of andere onverklaarbare reden doet de radio het nu wel goed.

Nou, een heel verhaal. Waar ik nu echter hardstikke van baal, is dat je een TV koopt van DRIE-DUIZEND (!!!!) euro en dat je niet eens vanaf het eerste moment gewoon er van kan genieten, maar eerst bezig moet zijn om allerhande irritante problemen op te lossen. En dat is wat de technische vooruitgang ons brengt?!

Hopelijk heb je iets aan mijn bericht. Succes

Laatst gewijzigd door Aguai; 21 november 2009 om 13:57