Los bericht bekijken
  #6  
Oud 21 november 2009, 10:45
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jarco Bekijk bericht
Misschien dat ze het nu dan wel doen?
Gisterenavond was de VOD content die ik heb zien langskomen nog steeds niet van encryptie voorzien. Dat zal vermoedelijk ook nog wel even gaan duren aangezien ik in de release notes van de nieuwe firmware versie het volgende lees:

Citaat:
Overige wijzigingen:
- Ondersteuning om versleutelde VOD items te kunnen ontsleutelen.
Ofwel: met voorgaande firmware versies had de Cisco geen ondersteuning voor VOD content met encryptie. Eerst zullen dus alle Cisco's de nieuwe firmware versie moeten hebben voordat Ziggo het VOD content signaal van encryptie kan gaan voorzien. Ik vraag me af of Ziggo in het verleden ook netjes aan de VOD content providers heeft gemeld dat zij de VOD content zonder encryptie naar de Cisco ontvanger versturen omdat hun firmware voor die ontvanger daar niet mee om kon gaan.

Citaat:
Als je encryptie aanzet waar er voorheen geen encryptie was praat je altijd over een verbeterde encryptie
Tuurlijk Jarco, dat probeer je aan de lezer over te brengen in je stukje door gebruik te maken van bewoordingen als "verbeterde encryptie" en "sterkere encryptie". Nu ben ik vrij dom van aard dus maak ik daar uit op dat Ziggo in het verleden al van een encryptie methode gebruik maakte voor de VOD content, maar dat die encryptie methode niet voldeed of misschien al "gekraakt" zou zijn zodat ze nu een betere encryptie methode gaan toepassen.

Vermoedelijk heb je op dit forum gelezen dat er een nieuwe firmware release is uitgekomen voor de Cisco waarin het regeltje over de versleutelde VOD items je aandacht heeft getrokken. Vervolgens stel je dan aan de woordvoerders van Ziggo wat vragen, maar doe je dan geen nader onderzoek meer naar de verkregen antwoorden voordat je daar een artikeltje van maakt voor de TotaalTV website. Heb je bijvoorbeeld bij de VOD content providers van Ziggo nagetrokken of zij echt recent een "betere en sterkere" encryptie hebben vereist omdat de "oude" encryptie niet voldeed? En vind je het zelf dan ook niet vreemd dat er in de release notes van de Cisco staat dat deze ontvanger nu wel ondersteuning biedt voor VOD content met encryptie terwijl die dat kennelijk eerder niet ondersteunde?

Heb je ondertussen al vragen gesteld aan de VOD content providers van Ziggo, zoals Warner, Disney en Sony, waarom zij er tot nu toe mee accoord zijn gegaan dat Ziggo hun VOD content zonder encryptie naar de Cisco ontvanger verstuurd(e)? In de diverse persberichten van die VOD content providers en Ziggo staan altijd wel de contactgegevens van de woordvoerders van die content providers zodat je ze om een reactie kunt vragen. Dat lijkt mij een veel interessanter nieuws item voor op de TotaalTV website dan het zonder onderzoek of aanvullende achtergrond informatie overnemen van persverklaringen van Ziggo woordvoerders.