Los bericht bekijken
  #56  
Oud 19 november 2009, 23:19
Henk2304's schermafbeelding
Henk2304 Henk2304 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Emmeloord
DTV: Samsung LE32C350 met Ziggo CI+ CAM (Smit); Samsung SMT-C7140; Samsung UE46C6000 met KPN iTV
Berichten: 532
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
OK, laatste punt: 48% van de Nederlandse huishoudens had eind 2008 tenminste één TV die tenminste HD Ready is (bron: 'Ook de penetratie van huishoudens met full-HD of HD-ready beeldschermen groeide, aldus cijfers van GfK. Deze penetratie komt eind 2008 eveneens op 48 procent uit.'). Zal dus inmiddels de 50% wel ruim gepasseerd zijn bijna een jaar verder.

En naar mijn ervaring is dat de gemiddelde man (want het zijn meestal mannen) die een gloednieuwe LCD koopt, ook meteen alle zenders die hij kan krijgen in HD wil. Ongeacht of hij ooit naar die zenders kijkt of überhaupt het verschil ziet. Gewoon puur voor de heb (en ja, vrees dat ik zelf ook zo ben. Al zie ik het verschil wel)

Waarom is anders BluRay zo'n doorslaand succes?
De penetratie van mensen met een breedbeeld TV was al heel lang heel groot. Maar de meeste programma's waren nog gewoon in 4"3 en bijna iedereen liet dat oprekken tot 16:9 en dat personen dan wat dikker werden en ballen niet meer rond waren viel na een tijdje niet meer op. Dat we tegenwoordig meestal "echt" breedbeeld hebben is bij veel kijkers nog niet opgevallen. Met 't verschil tussen SD en HD zal 't net zo gaan.
En BlueRay een doorslaand succes? Ik ken in mijn familie/kennissenkring geen mensen met BlueRay. Uiteindelijk zal 't met BlueRay net zo gaan als met DVD. Toen ik in 1998 m'n eerste privé-computer aanschafte zat daar een DVD-speler in. In de videotheek bij ons om de hoek hadden ze toen nog nooit van DVD gehoord. Dat duurde nog een paar jaar. Over een jaar of 10 heeft iedereen BlueRay, maar dan is er vast al weer wat beters op de markt. Zo houden de leveranciers ons aan 't lijntje en wij makke schapen volgen gedwee.
__________________
L8r, Henk