Los bericht bekijken
  #8  
Oud 19 november 2009, 23:12
Jalu's schermafbeelding
Jalu Jalu is offline
Member
 
Geregistreerd: 23 oktober 2009
Locatie: Stadskanaal/@home
Ziggo Internet: Alles in één basis
DTV: DM-8000 SSCT Ziggo en FTA Sat
Berichten: 90
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henk2304 Bekijk bericht
Voor het alleen maar direct kijken van TV-programma's is CI+ in principe een zegen, want het lijkt er dan eindelijk op dat we onze TV's weer kunnen gebruiken zoals vroeger dwz. zonder settopbox en niet alleen als monitor maar juist als een echte ontvanger met maar één afstandsbediening. Dat stadium heeft Alphacrypt althans officieel nooit bereikt.
En toch werkt een Alphacrypt technisch gezien probleemlozer dan een CI+. Totdat Ziggo anders wil, en dát is mijn belangrijkste punt. Waarom kiezen voor een nieuwe, zeer restrictieve techniek als er een prima, bewezen technologie bestaat? Dat kan alleen maar zijn omdat je in de toekomst van die restrictieve mogelijkheden van die nieuwe technologie gebruik wilt gaan maken.

Citaat:
Ik ken nog geen CI+TV's met een hardisk voor bv.het opnemen van programma's of voor timeshift. Ook opnameapparatuur (DVD/BlueRay) op basis van CI+ ken ik nog niet.
Snap je het niet? Die kómt er ook niet. Alles aan CI+ is er op gericht om het opnemen van content zo oninteressant en lastig mogelijk te maken, een DVB-C PVR met CI+ druist in tegen de beginselen van CI+.

Citaat:
Bovendien wat let je om een Ziggo gecertificeerde PVR zonder CI+ aan te schaffen?
Het feit dat Ziggo zonder vooraankondiging en zonder mijn toestemming wijzigingen kan aanbrengen in de functionaliteit van zo'n gecertificeerde PVR is een heel belangrijk beletsel. En zeg niet dat dat niet gebeurt, want het ís al voorgekomen.

Certificering is ALTIJD een synoniem voor beperking. Ziggo is daar geen uitzondering op.