Discussie: Bug&Wishlist
Los bericht bekijken
  #1158  
Oud 19 november 2009, 20:11
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Busmaster Bekijk bericht
Met het risico dat ik de klok heb horen luiden, maar niet weet waar de klepel hangt:
Ziggo heeft toch juist een afwijking t.o.v. DVB-C door gebruik van Irdeto2?
(...)
Nee, gebruik van codering kan gewoon, daar zijn gewoon standaarden voor. De codering (Irdeto, SECA, Nagravision, etc) en de manier van transport staan hierdoor dus los van elkaar. Het idee is dat je een willekeurige DVB-C (of DVB-S/DVB-T) decoder kan kopen en je hier de juiste CAM (Conditional Access Module) in kan stoppen die voor jouw provider nodig is. Elke CAM past in elke ontvanger, hiervoor is de CI (Common Interface) afgesproken.

Ziggo vind het niet okee zij geen geld verdienen aan de verkoop van DVB-C decoders en CAM modules, en dus hebben ze ergens hierin iets verziekt (weet niet de precieze details) zodat dit mooi uitgedachte systeem waarbij je zelf je decoder kan kiezen niet meer werkt (een paar uitzonderingen daargelaten). Puur om een paar extra centen te verdienen en hun klanten te naaien.

Het is nu sinds kort eindelijk mogelijk om met een losse CAM te werken, maar hiervoor eisen ze dan wel dat je bij hun een CAM koopt die alleen werkt met CI+ (een standaard ontwikkeld door de content maffia om hun klanten te naaien) deze uitbreiding op CI zorgt dat het signaal tussen CAM en decoder encrypted is. Hiermee willen ze forceren dat je geen TV programma's opneemt als zij dit niet willen. Als je een apparaat zou willen uitbrengen wat de consument zou willen kopen (b.v. eentje waar je opgenomen films naar je PC kan kopiëren) dan krijg je uiteraard geen licentie op CI+. De reden dat Ziggo CI+ vereist is dat er waarschijnlijk iemand zonder ruggegraat over zich heen heeft laten lopen, zij zijn namelijk de enige TV aanbieder ter wereld die deze extra klanten-naaierij vereisen omdat het zogenaamd moest van de content aanbieders. Dat geen enkele andere provider op deze planeet dit hoeft zegt denk ik genoeg.