Discussie: Status CI+ CAM's
Los bericht bekijken
  #114  
Oud 19 november 2009, 19:08
double0dennis's schermafbeelding
double0dennis double0dennis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Waalwijk / @Home
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Robus Bekijk bericht
'If it ain't broke, don't try to fix it' lijkt hier dus ook op te gaan. Ik heb je link gevolgd en kom tot de conclusie dat er (onder tijdsdruk) een lichting defecte CAMs (Smit) de markt op is geslingerd waar jij last van hebt gehad. Daarnaast valt me op dat Anoniem (zijn werk hier wordt zeer gewaardeerd!) wel erg kort door de bocht adviseert om met je TV naar de winkel te gaan. Dat de certificering van de TV's feitelijk een certificering van de firmware van de TV's betreft; het is een momentopname. De nieuwe firmwareupdates lijken een aantal tekortkomingen op te lossen, maar zorgen tegelijk weer voor nieuwe complicaties waardoor bij mij in ieder geval een beeld ontstaat van instabiliteit.
Welke CAM heb je (gehad)? Neotion en/of Smit?

gr
R
Ik heb een Smit. Ik had een CAM uit een van de eerste batches. Inderdaad geldt "if it ain't broke, don't try to fix it". Maar dat geldt eigenlijk voor alle firmware updates. Bij computers zie je tegenwoordig steeds vaker een veiligheidsmechanisme: als de update mislukt is, dan is de oude firmware nog steeds beschikbaar. Ideaal om mislukte upgrades af te vangen.

De opmerking van Anoniem was overigens niet zo heel erg kort door de bocht: in feite zei hij in één zin: probeer een andere CAM en als dat niet helpt dan ligt het zeer waarschijnlijk aan de TV. Dat is een conclusie die ik op dat moment zelf ook al getrokken had.
Met citaat reageren