Los bericht bekijken
  #7  
Oud 19 november 2009, 17:02
Donthuis's schermafbeelding
Donthuis Donthuis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Rijswijk Casema
DTV: 37PFL9604 met Smit! CAM
Berichten: 242
Exclamation

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tom- Bekijk bericht
Raar verhaal. DLNA moet voor de streaming zorgen, daar heeft Windows' filesharing niets mee te maken. Of bedoel je het anders?
Laten we hier geen lang verhaal over maken. Zo staat het tenminste geadviseerd: mappen moeten gedeeld kunnen worden anders krijg je er geen toegang toe, firewalls moeten communicatie tussen servers en clients mogelijk maken (soms schijnt dat tot op poortniveau door te werken) en mediaservers zorgen voor het streamen van de content vanaf die mappen. In concreto het openstellen op UPnP methode en op medianiveau je houden aan DNLA-standaarden. Dat alles was tot voor kort erg fabrikantafhankelijk, het plakkertje UPnP/DNLA zegde nog niet zoveel over de goede werking. Langzaam wordt dat beter. Pinnacle showcenter week fors af van Apple bv

WMP11 kiest een andere weg, die moet zelf alle media die voor streaming in aanmerking komt al kennen en is daarna diegene die punt-punt dat realiseert. Tversity en andere alternatieven doe dat ook, waarbij dat openstellen van firewalls door een extra functie van deze software plaatsvindt.

Vandaag las ik even kort dat WMP12 onder Windows 7 een veel vollediger serverondersteuning op UPnP biedt, maar weliswaar enkele codeerproblemen oplost, maar sommige er weer bijbrengt (soort Microsoft gedrag dat alles wil oplossen, maar dan wel op de MS-methode)

Ik verwijs hier naar kieskeurig discussies over mediaplayers en de diverse fora, dit onderwerp had ik beter uit de CI_+ weg kunnen laten..