Los bericht bekijken
  #2  
Oud 19 november 2009, 15:43
Henk2304's schermafbeelding
Henk2304 Henk2304 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Emmeloord
DTV: Samsung LE32C350 met Ziggo CI+ CAM (Smit); Samsung SMT-C7140; Samsung UE46C6000 met KPN iTV
Berichten: 532
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lindy Bekijk bericht
Kan ik alles (digitaal) opnemen wanneer ik een Harddiskrecoder en Ci+ cammodule heb?
Hoe sluit ik dat dat aan? (Ik heb nu een losse Humax decoder).
Op de 1e etage heb ik (analoog signaal) omdat ik vanuit de muur, een splitter gebruik.
Is het signaal via een Ci+ cammodule beter dan een losse decoder?
(Reden van deze vraag is, dat ik nu geen HD kan ontvangen)

Dank voor de antwoorden.
Bij mijn weten zijn er nog geen harddiskrecorders met CI+. Een CI+-CAM stop je in een daarvoor geschikt TV-toestel zodat de in dat toestel ingebouwde DVB-C tuner gecodeerde zenders kan tonen. Een CI+-CAM heeft dus zelf geen tuner (ontvanger) maar kan alleen het gecodeerde signaal voor een TV met DVB-C tuner decoderen. Het toestel werkt dan net als een "ouderwets" analoog toestel, geheel zelfstandig. Met zo'n toestel kun je niet opnemen net zomin als je met een analoog toestel kon opnemen. De video- of DVD-recorder had z'n eigen analoge tuner om programma's mee te kunnen opnemen.
Om met CI+ te kunnen opnemen heb je dus een daarvoor geschikt opnameapparaat nodig met een ingebouwde DVB-C tuner (de digitale versie van de analoge tuner in de videorecorder) waar je een CI+-CAM in stopt voor het decoderen van gecodeerde zenders, en dat soort apparaten zijn er dus volgens mij nog niet. Als ze er inmiddels wel zijn hou ik mij aanbevolen.
Overigens is CI+ mede uitgevonden om het opnemen van programma's moeilijker te maken of zelfs te verhinderen, danwel om de houdbaarheid van een opname te beperken (je mag dan een programma of film dan wel opnemen maar die opname kan dan na bv. een week plotseling niet meer weergegeven worden) en/of het kopieëren te voorkomen. Dit allemaal om het "intellectueel eigendom" van de programma- of filmmaker of van de omroep/zender te beschermen.
__________________
L8r, Henk