Los bericht bekijken
  #7  
Oud 19 november 2009, 11:16
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wel109 Bekijk bericht
ja wk en eafen toe een filmpie dus de cisco heeft wel een retoursignaal om te controleren gaat dit dan om het adres ben er eff benieuwd naar hoe zoiets werkt
Eh, je begrijpt me net verkeerd.

Ja, de Cisco heeft een retoursignaal, maar nee, de Cisco controleerd hier bij normale digitale TV niet je smartcard mee. Controle op de geactiveerde pakketten gebeurd op de decoder zelf en niet via het retoursignaal.

Bij Interactieve TV wordt wel via het retoursignaal gechecked geloof ik, zou alleen niet weten of ook gechecked wordt of de juiste smartcard in de juiste decoder op het juiste adres staat. Volgens mij niet, maar zou zeggen, probeer het eens uit (ga ik zelf niet doen, geen zin om de decoder van alle kabelsla achter mijn hifi weer te gaan ontwarren).

Bij UPC (geen idee van de techniek erachter, maar dit is wat ik als technische leek ervan begreep) wordt wel degelijk de check gemaakt middels koppeling van smartcard nummer aan een specifieke decoder en een specifiek aansluitpunt. Daar werkt de decoder even bij kennissen aansluiten dus niet.